torstai 4. heinäkuuta 2013

Varhaiskaalia lisukkeena

..nam :)
Eli - äärettömän maukasta, vuodenaikaan katsomatta - helppo valmistaa ja sopii taatusti milloin mihinkin. Kehotan kokeilemaan. Sillälailla selviää!
Valmistustavoiltaan äärimmäisen suoraviivainen. Maustekomboltaan simppeli ja aivan sanoinkuvaamattoman miellyttävän kokonainen makumatka.

Yksinkertaisuudessaan mainio käytännön esimerkki yhdestä tämä keittiön mielivaltaisesta väitteestä: pekoni on yksi maailman parhaista mausteista.
Pienissä määrin, kohtuudella, maustavana tekijänä muiden raaka-aineiden joukossa. Hennon suolainen ja lihaisa pehmeys leviää niin upean tasaisesti...wau.
1) Varhaiskaalia. Kokonaisesta kaalinkerästä simppelisti siivuttaen, vajaa puolen sentin viipaleita. Puna-, kelta- ja valkosipulia siisteiksi suikaleiksi. Nämä valmiiksi etukäteen.
2) Pannu levylle ja lämpiämään. Lihatiskiltä pancettaa 

***normi-pekoni toimisi myös varmaan yhtä hyvin mutta maku ei vaan ole yhtä mieletön..nam.

..hienoksi silpuksi. Tämä kuumalle pannulle -> rasva erottuu, aivan kuten pekonistakin.

3) Tässä makurasvassa kuullotaen sipulit. Hieman voi lisätä rasvan määrää

*** (TÄSSÄ VAIHEESSA, huom.!! - näin maku tarttuu lisättyynkin!)

4) Perään varhaiskaalisuikaleet, loraus soijaa, nokare muscovadoa ja ripaus timjamia. Tilkka vaaleaa lager-olutta nesteeksi ja hidas hauduttelu.
5) Folioarkki, n. A3-kokoinen, valmiiksi -> kaalit kyytiin ja arkki nyytiksi. 200°-uuniin tai grilliin. ≈ 5-10 min pehmenemistä, hauduttelua ja makujen leviämistä.

Tarjolle!
namnamnamnamnmanm.

***oli pääräättinä sitten lihaa, kalaa, kasvista, kanaa.. tässä lähes napakymppi kylkiäinen!

Ei kommentteja: