tiistai 29. tammikuuta 2013

Vegelasagne

..kasvista, todella selittämättömän maukkaassa kokonaisuudessa. Liha-/kala-/kana-...mikävaan, ei kyllä makumatkassa ois tälle pärjännyt :)

 1) Kasviskombo pannun-kautta lasagnelevyjen väliin:
Sipuleita oliiviöljyyn kuullottumaan: keltaista, punaista ja valkoista yksi kynsi. Soijarouhetta keittymään, 1dl - mausteeksi soijjaa, chiliä ja kasvisliemikuutio. Pannulle, ronskisti hienonnettuna, broccoli, porkkana, paprika, muutama herkkusieni ja pätkä varsiselleriä. Vielä purkillinen chilistä tomaattimurskaa ja loraus vettä. Suolaa, pippuria ja tuoretta basilikaa mausteiksi..
2) Sen aikaa kiehuttelua, että kasvikset hieman pehmenevät pinnasta ja tilkkanen vettä haihtuu kokonaisuudesta..
3) Vuoan pohjalle lusikallinen kastiketta. Munamaidoksi pippuribonjouria, maitoa, ripaus suolaa, valkosipulijauhetta ja yksi muna.
4) Lasagnelevyjä, kastiketta, munamaitoa, juustoa, lasagnelevyjä, kastiketta, munamaitoa, juustoa..
175°-uuniin vielä 30min ja sitten valmista.
***maku. Tässä kokonaisuudessa todella spot-on. En tiedä oliko tuo juusto (hollantilainen gouda..:) vai tuore basilika vai mikä..
***..mutta nam. Full-vege maistuu harvoin näin täyteläiseltä!!
***soijarouhe-mausteeksi ehkä enemmän Italia-twistiä ketsupilla? ...lisää tuoreita yrttejä? ...loraus punkkua/valkkaria? ..tuoretta tomaattia? ..tomaattipureeta?

Ei kommentteja: