lauantai 12. tammikuuta 2013

Hunajakaurasämpylät

..vikkelästi muistiin tämä helppo ja selkeä sämpyläohje. Kaurahiutaleiden ja hunajan kombon ihmeellisen pehmeänherkullinen makujen sopusointu yllättää aina!
***Puolen-litran sämpylätaikina. Tästä tiivis pellillinen nyrkin-kokoisia möllyköitä (≈20kpl)..

1) Käsilämmin sininen maito kulhoon. Ripaus merisuolaa ja piitkänpitkä loraus hunajaa (≈3-5rkl) sekoittumaan. 1pss kuivahiivaa ja desi vehnäjauhoja keskenään sekaisin -> nesteeseen.

***kuivahiivalle kannattaa antaa ≈10min aikaa valmistautus/virittyä, ennen kuin jatkaa jauhojen ynnä muiden osien lisäilyä..
*** :) en tiiä vaikuttaako lopullisesti lopputulokseen.. mutta näin tässä tehtiin ja hyvää tuli!

2) Loput jauhot matkaan: Kaurahiutaleita ensiksi 3dl ( niille hetki aikaa turvota!!!). Grahamjauhoja suurin osa, lopuksi ehkä desi tai kaksi vehnäjauhoja. Iso hörppy rypsiöljyä loppuvaiheilla notkistamaan..
3) Ei turhaa vaivailuja, niin jotta tulee tasaisen-mukavan-kiinteä pallukka..
4) Liinan alle lämpimään ≈ tunniksi
5) Pallukat pellille ja toinen ≈30min kohotusaikaa
6) Uuni 200°, nopsa sutasu hunajavettä sämpylöiden pintaan, 15min uunitusta ja valmista tulee..
Aamupalana, keiton kanssa, burgerisämpylänä.. näin herkullinen möllykkä on herkullinen missä vain!

Ei kommentteja: