keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Valkosipuli+pähkinä-kanatasku

..rintafileen sijaan rintaleikkeeseen. :) Kilohinnaltaan huomattavasti miellyttävämpiä kananpaloja.

Retrospektiivisesti tutkailin lähiaikoina muistiin-laitettuja tekeleitä.. Hassusti iski silmään, ettei yhtään ehtaa epäonnistumaa ole ollut pitkään aikaan. :) Tämä muistiinpano näin ollen on virkistävää vaihtelua..
1) Bulkki-rintafileisiin verrattuna "hulvattoman halvat" rintaleikkeet valmiiksi jo huoneenlämpöön lämpiämään.. Veitsellä auki, taskuksi!
***näissä mukana siis mm. nahka, joka paistuessaan rapeaksi on über-herkullista...
***taskua voi veitsenkärjellä varovasti availla/laajentaa keskeltä. Aukko ulkoilmaan kannattaa jättää niin-pieneksi-kuin-mahdollista!

2) Täyte valmiiksi: valkosipulinkynsi silppuna, yksi oksa rosmariinia, cashew-pähkinöitä ja muutama chilipähkinä. Murskaksi, silpuksi, hakkeeksi -> sekaisin siis! 
3) Täytettä..pieni kuutio Brié:tä..täyttettä..briétä...täytettä..briétä jne. kunnes tupatentäynnä!
 4) Kuumalla pannulla pintaan väriä joka puolelta..
5) Uunipellille ja 200°:een ≈25min
Kylkiäiset seuraksi: muscovado-chili-soija-sipulisettiä, pehmeiksi keitettyjä broccolinnuppuja ja sokeriherneitä ja muutama Auralla ja pepperonisalami-silpulla täytetty herkkusieni..
Aseet kouraan ja kimppuun!

***öh. Lisukkeet kaikki: aivan hillittömän-hyviä. Olisivat riittäneet yksinään iltapalaksi...
***..mutta kylkeen oli näprättävä tämä kana: muhkeat ja mehevät rintaleikkeet saivat täytteeksi tämän omituisen sörsselin. Täytteessä ei juurikaan ollut mitään mieleenpainuvaa makua. OK, juu, mutta joka-ikisestä-kohtaa pettymys.
***Liikaa valkosipulia.. Chilipähkinää + rosmariinia? EI tietenkään!!! HalpisBrié:tä..ei makua, ei tekstuuria, ei sulamisominaisuutta...

Ei kommentteja: