maanantai 14. tammikuuta 2013

Kahden lihan pata

..eli haudutuspadan sisäänajo-illallinen!
Pataruokien pyöräyttelyssä en ole vielä päässyt oikeastaan alkua pidemmälle. Näiden räättien itse tekeminen kun ei ole niin kovin jännää: juureksia, lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia, mausteita sun muita pannun kautta pataan -> kansi päälle ja odottelua.

Hämmentävän hyvää ja herkullista lopputuloksesta kuitenkin muotoutuu. Ja helposti usealle nälkäiselle! :)
 1) Naudan ulkopaistia ja -lapaa, punaista, valkoista ja keltaista sipulia, muutama peruna, lanttua, porkkanaa ja selleriä: kuutioiksi ja kukin vuorollaan, pikaisesti paistinpannun kautta pataan!
2) Nesteenä toimi tumma lager ja mausteina suolaa, pippuria, loraus soijjaa, HP:ta, muscovado-sokeria, timjamia ja pimentoa. Pari purkkia tomaattipuréeta ja teelusikallinen maissitärkkelystä (kylmäänveteen liotettuna) suurstamaan..
3) Sekoittelua silloin tällöin, 150°-uunissa ≈ 4 tuntia..

Lisukkeena keitettyjä ohrasuurimoita, joiden seassa "täyteläistämässä kokonaisuutta": paprikasilppua ja herkkusieniä.

***näin "ensivaste": herkullista. Nam.
***Tumma olut + tomaattipuré -komboon ehkä olisi sopinut jokin chilisempi, meksiko-henkisempi maustekokonaisuus..
***Lisukkeen tarve oli tämän kanssa kovin tarpeellinen: pata toimi ikäänkuin "paksuna ja muhkeana" kastikkeena..
***välttämätön lisuke ei varmaankaan olisi.. Juureksia enemmän ja pienempinä kuutioine -> pehmenee ja "soseutuu" hautuessaan -> kokonaisuudesta itsessään jo tarpeeksi tuhti? Ohrasuurimoita jo pataan? Riisiä? Papuja?

Ei kommentteja: