sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vadelmaluomus

...tai -leivos. Pohjimmiltaan "neliskanttinen kääretorttu" :)
Tyystin gluteeniton: mantelista ja perunajauhoista, hieman kuivakakumpi kääretorttutaikina ja täytteeksi vadelmilla makuistettua tofu-tuorejuustoa. Kokeilemalla oppii - ..niin sanotaan :)


1) 4 munaa ja desi sokeria vaahdoksi. 2 reilua ruokalusikallista perunajauhoja ja 150g mantelijauhoa keskenään ensin sekaisin -> muna-sokerivaahtoon. Tilkkanen rypsiöljyä tasaamaan ja pehmentämään..
2) Kuumaan, 225°-uuniin, keskitasolle. ≈ 7min kuluttua, kun pinta muuttuu kullanruskeaksi, levy pois uunista ja koko taikina pois pellin-päältä.. Sivun jäähtymään!

***En halunnut taikinasta liian ilmavaa: siksi ei lainkaan leivinjauhetta..
***Oisin halunnut vielä ohkasempaa ja sitkoisempaa taikinaa.. Ehkä tämä olisi vaatinut vielä lisää nestettä? ..Tilkkasen soija-maitoa, -kermaa tms..

3) Täytteeksi tofu-tuorejuustoa, vadelmia, muutama rkl sokeria ja 2tl vanilijasokeria. 3 liivatelehteä, liotettuina ja tilkkaseen vettä sulatettuina, kiinteyttämään! 

***Tofu-tuorejuusto on sitten omistuisen "sitkeää", tanakkaa tavaraa. Sulatettujen vadelmien neste (ja liivatteen mukana vesitilkkanen) on todella tervetullut, jotta täytteestä saa jonkin verran helpommin käsiteltävää!

 4) Taikinalevyt suikaleiksi..

5) ..ja tyylikkäästi askarrellen "neliöksi".
6) Leivinpaperilla paketti umpeen ja jääkaappiin jäähtymään, tarjoilua odottamaan..
 7) Palanen lautaselle ja tofujätskiä "kastikkeeksi"..

***illallisen teemana oli Aasia: sen innoittamana, originaalissa visiossa palaset olisivat olleet ohkasempia ja kastikkeena jätski rehellisesti sulaneena. Ruokailuvälineinä olisi toimineet puikot, näin koko tarjoilu olisi ollut enemmän "jälkkäri-Sushi"-tyylinen..
***Hyvää oli näinkin! ..ja konservatiivisemmin tarjoiltuna ehkä helpompi kaikenkaikkiaan syödä..
***Makumaailmasta uupui kyllä Aasia-teema täysin: taikina oli (niinkuin pitikin) melko kuivakkaa ja täytteen Tofun erotti kyllä makuelämyksessä..
***Mielettömän jännä ja hauska tämä oli koota ja näprätä! :) Seuraavalla kerralla, muutamalla niksillä ehkä autenttisempi, teemaa-kunnioittavampi onnistuminen..

Ei kommentteja: