tiistai 17. heinäkuuta 2012

Pistaasipesto

..-lisäke, -kastike, -condimento, tjtn. :)
Nam. Yksi lisäys joukkoon: kombo-joka-kannattaa-muistaa.
Helposti ja taatusti saatavilla/löydettävissä olevia raaka-aineita, oikeastaan aika itsestäänselvä yhdistelmä.
 1) Pannu kuumaksi ja oliiviöljy tirisemään. Reilu ripaus chilihiutaleita makua antamaan ja kasa suikaloituja sipuleita kuullottumaan.
***tässä puna-, kevät- ja valkosipulia. Puna- ja valkosipuli ovat puoli pakollisia, muut voivat olla ehkä muokkailtavissa: shalottia, purjoa, salaattisipulia..
2) Muutama hienonnettu tomaatinviipale mukaan, mausteeksi pari pyöräytystä pippurimyllystä ja  pieni loraus punaviiniä
3) Morttelissa kourallinen kuorittuja pistaaseja rouheeksi ja pannuun!
4) Suuuuuurensuuri koura tuoretta basilikaa lopuksi vielä kokonaisuuteen. Hetki haudutusta, toinen kuivatusta (=liedellä, ilman kantta paistelua)
Tämä päätyi keitetyn pastan ja revityn mozzarellan päälle, mutta sijoitusvaihtoehtoja on mielessä loputtomiin.. To be revisited. :)

***lohifileen päälle, uunituksen jälkeen? ..uuniperunan sisään? ..kesäkurpitsaveneen täytteenä? ..tortellinin sisässä? ..kanataskussa?
***punainen liha lienee ainoa major-raaka-aine, jonka pariksi en ehkä tätä lykkäisi..
***myös kylmä-valmistus-vaihtoehto: kaikki ainekset blenderiin surisemaan!

Pistaasi-chili-basilika. Toimiva kolmiodraama.

Ei kommentteja: