torstai 19. heinäkuuta 2012

Basic Toast

..kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Oikeastaan, keittiön uuden työkalun ensi-kosketus tositoimiin.
Leipägrilli tuli taloon, jäädäkseen. Tälle kapistukselle ryöppyää suorastaan jo käyttökokeilu-ideoita..huh. :)

 ..jotta mitäs kaikkea siis tällä toteuttaa:
***pöytägrillinä, ohuita possunkyljen-siivuja, pikaisesti paistellen, pöydässä istuskellen (tai mitä tahansa muuta lihaa, miten vain :)
***kalaan upeat grilliraidat
***kasviksia: grilli-parsat? ..lohkoperunat? ..zucchini-piffit? munakoisoluomukset?
***jälkkäriä: grillatut persikat ja jätskiä? ..banana split? ...ananaslohkot?
Tylsin ja perinteisin, mutta muokkailtavin ja maukkain käyttökohde lienee normi toast
1) Paahtoleivälle makua levitteellä: dijonia yhteen toiseen ketsuppia, kolmanteen pippurituorejuustoa
2) Muutamat leikkele-slicet, tomaatinviipaleet ja sipuli-puolikuut
3) Juustoa, nyt cheddar-siivu
4) Kansi päälle, kämmenellä pieni rutistus ja grilliin
Raidat pintaan ja pöytään. Njam.

***levitevaihtoehtoina vain taivas rajana: sipulisettiä? ..curry-valkosipuli-luonnonjugge? ..wasabi? ..chili-sauce? ..harissa?
***lihan tilalle rehuja, kalaa, kanaa
***juustona kaikkea mikä ei ihan-täysin vetiseksi muutu sulaessaan, mutta sulaa kuitenkin. Emmentalit, goudat, tilsitterit, fontinat, gorgonzolat, briet, appenzellerit ja tuhkaraidat.. Kaikki käy.
***tietty myös feta, parmesan, manchego..tms, mutta näillä ei niin mehevää lopputulosta ole ehkä odotettavissa

Ei kommentteja: