lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pinaatti-rieska

..aka. pita-leipä supisuomalaisittain.
Muutamasta ylim. pinaattiletusta "piffi", juustoa muutamat siivut ja perus-burgerin rehuviipaleet ruis-ohrarieskan sisään.

Pinaattipiffi - pannulla ensin rypsiöljyssä kuullottaen puolikas punasipuli, hienona silppuna. Sekaan pieni pätkä tuoretta chiliä. Lopuksi mukaan ylim. pinaattiletut, myös silputtuina. Hetki paistamista. Pois liedeltä, joukkoon nokare pippurituorejuustoa ja voimakas vatkaus "pihvimassaksi". Massasta on helppo sitten, vielä lämpöisenä, taputella muutamat piffin-muotoiset kipaleet.

Kylkeen avokado+tuore pinaatti -salaatti ja uunissa paahdettu valkosipuli.
Mahlzeit! Pitaleipä á la Finlandese

***täydellisempiä ja paremmin-kasassa-pysyviä piffejä pinaattimassasta saisi varmasti jos mukaan vatkaisi yhden kananmunan, ennen pannuttamista.

Ei kommentteja: