tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lohi-menu: lisukemuistutus!

..viikonlopun illallinen. Jälleen lohta, mutta hauskojen tilpehöörien kera :)
 Alkuun kevyen raikaasti salaatti: persikkaa+mustia oliiveja+vadelmabalsamicoa = toimii!
 Toinen kylkiäisistä: porkkanasuikaleita ja kevätsipulinsuikaleita pannulla pyöräytettyinä. Rypsiöljyssä ja pintaan mustapippuria ja tuoretta persiljaa. Samalla pannulla vielä täysjyväruisleivästä kuutioita. Al dente-keitettyjä broccolin-nuppuja ja koko sekamelskalle kastikkeeksi perinteinen tsatsiki: kurkkuraastetta, valkosipulia, sitruunamehua, suolaa ripaus, minttua ja turkki-/luonnonjuggea

Toinen puolestaan simppelimpi: pannulle oliiviöljyä -> kuumaan öljyyn chilihiutaleita.

***näin maku (upea chilin pieni polte) koko paistoöljyyn ja sitämyöten paistettaviin

Etukäteen-itketetyt munakoisonviipaleet paistumaan, samalla mozzarella ja tomaatti viipaleiksi. Kasaus: munakoisoviipale - mozzarella - muutama basilikanlehti - tomaatinviipale - munakoiso..jne.

***tämä siis ehdottomasti olisi alunperin GRILLIlisuke: munakoisosta pituussuuntaan leveitä ja ohuita suikaeita -> paisto nopsasti pannulla -> jäähtymään. Kaksi suikaletta ristiin -> keskelle pino basilikanlehtiä, mozzarellaa ja tomaatinviipaleita -> risti "kiinni" nyytti-tyyliin ja grilliin..
***sopii lisukkeeksi minkä tahansa kera :) ..parhaiten ehkä raakamakkaran ym. lihan mukana, mutta miksei kalan kaverina..
Lohessa itsessään ei kummoisuutta. Aiempi sipulilohi revisited: sipulisilppua (kevät, puna ja kelta) tuorejuuston seassa.

Jälkkäriksi kesäiseen tyyliin jäätelöä. Nam.

Ei kommentteja: