perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kolme näkemystä burgerista

Burgeri. ah. :)
Kesän loputtomiiiiiiiiiiiiin-muokkailtava räätti-otsikko.
Ensimmäisenä tämä: kahden-lohen burgeri.
Piffimassa - veitsellä hienonnettu lohifilé, suolaa, pippuria, pieni tirskaus sitruunamehua. Tässä makua chilistä: nokare harissa-tahnaa, pieni tuoreen punaisen chilin kärki, punasipulisilppia ja valkosipulisilppua. Yksi kananmuna ja ruokalusikallinen korppujauhoa.

Juuston alla itse jännä - savulohimousse. Tuorejuustoa, savulohta, pippuria ja tilliä. Ronskisti vatkaten pehmoiseksi massaksi ja sively leivänpintaan... njam.


 Toiseksi lihaa! Näin taatusti-onnistuma-niksit jauhelihapiffeihin:
***kaikenmaailman turhakkeet pois: ei korppujauhoa, ei kananmunaa, ei sulate/tuorejuustoja. Lihaa, lihaa ja mausteita
***mahdollisimman paljon aikaa maustumiselle! Jos voi, niin mausteet lihan kanssa jo edellis-iltana pussiin -> sekaisin -> jääkaappiin.
***kunnolla aikaisin huoneenlämpöön!
***jauhettua lihaa, leikkelettä, pekonia, nakkia, paistia, paistosta.. Kaikkea lihaa voi kokeilla yhdistellä! Ylijäämät sun muut..
Kolmantena vege-versio. Ehdottomasti üüberjännin ja parhaimman makuinen, tuntuinen, muotoinen...njam.
Hernerouhe-sipulisilppupiffi: hernerouhe turpoamaan puoleksi tunniksi. Sekaan muna, puna-, kelta-, kevät- ja valkosipulia, tuoretta chiliä, pippuria, loraus soijjaa ja iso ruokalusikallinen korppujauhoa. Tovi turvotusta ja massa lusikoiden pannulle!
***toinen kananmuna olisi taannut piffien kasassa-pysymisen. Nämä pääsivät pikkasen murenemaan..

Juustona brié ja sipulit kylmiltään/tuoreiltaan.... mmmmmNAM.
Pehmoisiksi keitettyjen broccolien ohella tämmöiset: guacamole-avokadoveneet.
Lohkon pintaan loraus sitruunamehua, pippuria suolaa ja tuoretta korianteria. Dippi kylkeen, niin ranskalaisia ei todella jää kaipaamaan. :)

Ei kommentteja: