tiistai 1. marraskuuta 2011

Iltapalaksi kanasalaatti

..sarjassamme "helppoa ja nopeaa arkiruokaa".
Pelottavan usein - useimmiten jopa - kun ruoanlaitosta kuulee puhuttavan, on aiheena/teemana "nopeus", "helppous", "vaivattomuus" tai jokin muu yhtä suoraviivaiseen ja tunnelmoimattomampaan-suuntaan-viittaava asia.. 
Tästä en tykkää ollenkaan. : )
Miksei ruuanlaitto voi olla se päivän pieni piristys, jännä ja hauska puuhastelu ennen maukasta ja miellyttävää herkutteluhetkeä? Miksi tarvitsisi päästä jokakerta "helpoimmalla" tai "yksinkertaisesti"? ..jokaiseen makumatkaan voi lisätä omia mutkia ja niistä kuuluu nauttia!!

Niin täällä ainakin. :)

Helppo kanasalaattikin taittuu jännäksi, jahka keksii jonkin kokonaisuutta yhdistävän aiheen.

1) Punaista ja valkoista sipulia, oliiviöljyn kera paistinpannulle. Nopsa pehmennys ja kanasuikaleet sekaan > ruskistus ja maustaminen: jeeraa, tuoretta korianteria, soijjaa, mustapippuria, chiliä ja ketsuppia (ihan ruokalusikallinen). Loppumetreillä vielä pakastemaissia lämpöseen pannuun.

2) Rehut: kidneypapuja, avokado, kurkkua, tomaattia ja lehtisalaattia. Makujen monimutkaistamiseksi kastikkeeksi sitruunamehua+oliiviöljyä ja chilihiutaleita.

3) Kanapannu ikkunalaudalle jäähtymään

..ja ruoka-aika! Osaset tarjoilulautaselle, nopsa sekoitus ja seuraksi vielä salaattileipä ja nokare turkkijuggea.
Herkullisen helppo, selkeä ja nopea, mutta mietitty ja tunnelmoitu, rauhoittava ja maukas kokonaisuus. Hieman texmex-twistiä lopputuloksessa..

***chilihiutaleet, oliiviöljy ja salaatin vihreät ainekset tukevat toinentoisiaan todella tehokkaasti. Hih. Suuuuresti maukas, simppeli lopputulos.

Ei kommentteja: