tiistai 22. marraskuuta 2011

Cannelloni

..artisokka-herkkusieni täytteellä.

Huikeanjännän näpräämis-vision siivittämänä, täysjyväcannellonien matkaan.
Toiveita cannelloni-ateriasta on jo hautunut mielessä pidempään, mutta jääräpäisyyttäni - valmiita putkiloita en suostu ostamaan.

Alunperin tarkoitus oli tehdä pastataikina-levyt alusta-asti itse ja näin sisäänajaa upea pastamankeli (äiti: kiitos niin tsiljoonasti!!:), mutta riittävän odottelun jälkeen tällaiseen päädyttiin..

1) Täyte ENSIN! silpuksi ja kulhoon artisokat, herkkusienet, pieni keltasipuli ja basilikaa. Raastaen perään parmesaania ja oltermannia. Ripaus suolaa, rahtunen pippuria ja loraus oliiviöljyä. Sekaisin ja odottamaan.


2) Cannelloni-putket - isoon kattilaan, runsaaseen veteen lasagnelevyt. Muutama minuutti kiehutusta (näillä ehkä 4 tai 5..), sillointällöin käännellen jotta levyt tartu toisiinsa.
3) Pois vedestä -> ilmavasti, erilleen jäähtymään leikkuulaudan reunalle. Pastataikina kuivuessaan "tahmaistuu" pinnasta. Pyöräytys putkiloiksi, saumakohta painellen kiinni ja lisää ilmavaa jäähtymis-kuivatusta! Voilá. Huippuhienoja putkenpätkiä!
4) Tuutin täydeltä - täyte pursotinpussiin ja putkiloihin

5) Vuokaan pohjalle loraus oliiviöljyä ja tomaattimurskaa > putket siistiin riviin ja loppu-tomaattimurska pinnalle > 200°-uuniin ja 20min.


***huoh. :) upeeta helpotusta pitkään-mielessä-viihtyneeseen visiointiin. Kaikenkaikkiaan ookoo-onnistuma.
***Täytteen kannalta vaihtoehtojahan ois jälleen loputtomiin: mitäs sitä nyt pastan kanssa voi tarjota....? lihaa, kalaa, kanaa, kasvista, kanttarelleja, katajanmarjoja, kastanjoita...
***klassisen-italialaisen-perinteisesti, vuokaan kuuluisi bechamel-kastike, cannellonien pinnalle ja kaikenkukkuraksi vielä juustoraastetta. Tuonnempana, suurempaan nälkään..!!

Ei kommentteja: