sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Punaiset currymarinoidut seitipalat

..lisäksi vielä nachopaneroituja.
Nam!

Visio lähti "maailmanympäri-makumatkasta". 
Joska samaan räättiin voisi saada jonkinlaisen osasen jokaiselta maanosalta..hmm.
No, lopputulemana oli huomattavasti alkuperäistä ideaa yksinkertaisempi. Reissu TexMex-mailta - Thaimaan kautta, Japanissa poiketen - kotisuomeen.

1) Seitipalaset marinoitumaan. Punaista currytahnaa, soijjaa, yksi valkosipulinkynsi ja rypsiöljyä > seitifiléet peukun-pään-kok. paloiksi > pussiin. Muutama tunti jääkaapissa muhiutumista ja maustumista..

***Seiti - tuo pakastealtaan simppeli saalis, vallan väheksytty vonkale - ei itsessään ole turhan tujakan makuinen, mutta kastikeeta/soosia/tillbehööriä/marinadia/lisuketta se ahmii itseensä paremmin kuin moni muu raaka-aines. Rauhallisen yksinkertainen kalan-maku tukee ja tuo esille vielä voimakkaammin mausteet.

2) Nacho-paahdettusipuli-paneeraus: kalapaloista turha marinadi syrjään > pyöräytys vehnäjauhoissa > kananmunassa > nacho-paahd.sip.murskassa > pellille järjestykseen ja uuniin, ≈10min @ 200°


***YyyYiiiPppikayeee!!! TexMex-inspiroima nacholeivitys toimi aivan tajuttoman hyvin! NAM!! Huhmareessa sipulimurua ja nachoja "murusemmaksi" > lautaselle > perään vielä, kuivuutta tuomaan muutama ruokalusikallinen Maizenaa. Todella, todella NAM. Kehotan koittamaan.. Upeaa varmaan kanapalojen pinnassa :)...

3) Riisilisäke: puuro- ja punaistariisiä reilunlaisesti ylikypsäksi. Pannulla kuullottaen keltaista, punaista ja valkoista sipulia > osaset yhteen.

***visiossa tämä oli syömäpuikoilla-syötävää, tahmaisen-klönttistä sipuliriisiä. Ei oikeen toiminut: riisit eivät tahmaistuneet tarpeeksi.. Anyway, huippuhyvää! Loraus riisiviinietikkaa ja minimaissinpalaset, toimivat Thai/Japani-tunnelman-tuojana.

4) Suomi-touch vielä lopuksi: pehmeiksikeitettyjä porkkanapaloja ja broccolia
..Time to enjoy the trip: pohjalle sipuliriisi, päälle porkkanat, minimaissit ja broccoli. Pääosaan kalapalat ja mehustamaan vielä ranch-style-turkkijuggea ja perus-HP:ta.

***alltså, kaikenkaikkiaan hillittömän hauska, pikkaisen puuhaa-vaativa, mutta mahtavan makuinen kokonaisuus. Hieman huti visiosta, mutta nam. Tuon nachopaneerauksen pariin palaan vielä taatusti tuonnempana.. :)

Ei kommentteja: