torstai 10. marraskuuta 2011

Beefy Burger, espanja-tyyliin

Hamppari, purgeri..
EI-pikaruokana, on yksi niistä kokkailun upeista keksinnöistä: alla ja päällä upeat sämpylät, välissä tilaa vaikka mille ja millon-millekkin.

Kasvikset..kalaa..possua..piffiä..kanaa..juusto..kastikkeet..sämpylät..
JOKAISTA annoksen osa-aluetta voi erikseen hifistellä niiiiiiin maan loputtoman pitkälle. Ja vielä kun väliin kelpaa jos jonkinsorttinen kombinaatio, ei visioiden vyörylle tule koskan loppua.

Rajanveto on hamppari-touhuilussa aina hankalinta. :)

Nyt "alla española", koska haluttiin potkua, tulisuutta ja..chorizoa!!

1) Jauheliha: ei todellakaan mitään paketti-tavaraa. Tämän kun tekee itse, niin tietääpähän minkälaista lihaa on myllynläpi mennyt.
*** Ja toki, maku-varioinnin-mahd.
Eli blenderiin sisäpaistia, muutama siivu chorizoa, valkosipulinkynsi, punainen chili, muutama nacho, loraus oliiviöljyä, pippuria ja ruokalusikallinen turkkijuggea.
2) Massa piffeiksi ja pyöräytys vielä nacho-murussa. Huoneenlämpöisinä pannulle ja 150°-uuniin hienoisesti kuivumaan ja oottamaan kasausta.
3) Tillbehörit: lehtisalaattia, tomaattia, suolakurkkua ja cheddaria. Soosi taittui ranch-tyyliin luonnonjugurtista: majoneesia, dijonia, ketsuppia, worchesteria, suolaa, pippuria, chiliä ja timjamia.

***maku-varioinnin-mahd: soosi, juusto ja rehut. Minkä-kanssa-milloin-mitäkin/mitenkin.

4) Sipulisetti: purjoa ja punasipulia, soijaa, sweetchiliä, vaahterasiirappia, Dijonia ja cayennea

***maku-varioinnin-mahd: puna, kelta, valko, purjo, salaatti, shalotti...Makuteemana ranch, BBQ, skärgård, Intia, Beduiini..

5) Kylkiäisenä: nyt vain paahdetut valkosipulit (pintaan hierasu oliiviöljyllä, suolaa+pippuria, 150°-uuniin ≈ 20min) ja vihreä salaatti.

***maku-varioinnin-mahd: kylkiäisenä klassiset "ranet", lohkoperunat, uunikasvikset, porkkana-ranskikset...

Noissa ***-kohdissa ei nyt eritelty erimoisia visioita: niitä on yksinkertaisen hämmetävän liikaa. Eri vaiheeseen, eri päivänä, erilaisessa tilanteessa eri tavalla, eri porukalle, eri vuodenaikaan, eri säähän ja tunnelmaan omat kiemurat.

..nam.
Ei muuta.

Ei kommentteja: