sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Perinteiset Tattariblinit

..nam, mmmh :)
Lungin kokkailun Lördag. AivanAIVAN upeeta.
Tenttisuma takanapäin, lähitulevassa ei kummosempia ponnisteluja. Rauhallinen, rento(uttava) ja hyväntuulen ja -sään viikonloppu.. sisältäen fiilistely-kokkailun: Pietarireissuta-lähtien-mielessä-olleen Blini-iltaman. Visiossa muutama hitusen kokeileva, toivottavasti toimiva täytelisuke-idea..

1) Blinitaikina HS:n ruokasivuilta.. Aamulla jo muhimaan.

***..nam. Hyviä. Reseptistä poiketen, loppujauhoista pikkasen-päälle-puolet ruisjauhoja ja taikinalle vielä puolisen tuntia "tekeytymistä" ennen valkuaisen-lisaystä ja paistoa. Lopputulemana pehmeitä ja täyteläisiä, vahvasti blini-makuisia plättyjä. Äidille isokiitos <3. 

I - Sitruunagraavattua siikaa: ..filé pikkusormen-pään-kokoisiksi kuutioiksi ja kulhoon. Sitruunamehua, oliiviöljyä, merisuolaa, mustaapippuria ja tuoretta tilliä. Sekaisin ja graavautumaan/maustumaan muutamaksi tunniksi.

II - Loimulohta "My Way": ..purjoa ja kurkkua hienonhienona silppuna, tilliä, oliiviöljyä ja jokunen ruokalusikallinen turkkijuggea ja teelusikallinen Dijonia. Maustumaan-muhimaan..

***loimulohi: ehkä rahtunen enemmän Dijonia ja jokunen pienenpieni rosépippuri...? Sitruunasiika: makua enemmän. Sitruunanmehun kaveriksi -kuorta ja suolaa ja tilliä enemmän..

III - Piimässä haudutettua kaalia (yllä): ..itänaapuri-vivahteita yritin tällä aikaansaada. Kaali suikaleina pannulle, paistorasvana voita. Suorien-ja-selkeiden idän makujen esiintuomiseksi mukaan ripaus suolaa, korkillinen valkkarietikkaa ja piimää. Loraus vettä ja haudutusta hetkinen..

***tämä oli wwwUHUU-älytön-onnistuma!! Mielettömän hyvän makuista, ihana pehmeys, upea mieto tuulahdus siltä suunnalta.
Etukäteen kun karmeasti arvelutti, että miten "maustaa venäläisittäin", mikä tekee räätistä "venäjä"-tyylistä? Ei meinannut riittänyt mielikuvitusta, kunnes muistin Pietarireissun-bussikuskin kanssa jutustelun venäläisestä ruokakulttuurista: selkeitä makuja, EI erikoisemmin mausteita, raaka-aineet "itsessään". Sieltä visio tähän. Wau. Piimässä-hauduttaminen vähän arvelutti, mutta toimi kyllä niiiiiin todellatodella hyvin.

IV - Porkkanaraastetta ja lehtisalaattia, punajuuriraastetta, punasipulia, mätiä, smetanaa ja hunaja-suolakurkkuja: ..kuutioiksi ja kuppiin hunajan kera.

приятного аппетита=hyvää ruokahalua!
..Blinien tuoksu jo aikaansaa mulla upean rentoutumisen ja rauhottumisen ihanaan illalliseen.. Tässä vielä maut sattui osumaan ärsyttävän-upeasti kohdalleen. Over all - namnamnamnamnam....

Lungin-ruuanlaiton Lördag, tulee varmasti vielä uudestaan :)

Ei kommentteja: