keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Chiliset, kuivatut tomaatit

:) heh..
Ei missään nimessä "aurinko"-kuivatut. Sitä ei meillä täällä tähänaikaan ole juurikaan riittävästi saatavilla.
Onneksi tuo ei haitanne, sillä uunissa puolestaan puhtia riittää!!

Uuni-kuivatut, chiliset miniluumu-tomaatit

..yksinkertainen lisuke: ei ihmeempiä kokkailukiemuroita tai taidonnäytteitä. Maku ja kokeilu-onnistuma muistiin.

1) Pisaratomaatit pituussuunnassa puoliksi ja leikkauspinta ylöspäin leivinpaperille. Pintaan koooorkeelta ripotellen aivan pikkuriikkisen-hieman cayennepippuria ja reilummin suolaa
2) Uuniin, ritilän päälle!!

***tämä oli hyvä hoksaus: aiemmin, samankaltaisista tekeleistä on osa palanut leivinpaperin läpi peltiin kiinni. Nyt ei, ja kuivuminenkin on tasaisempaa!! : )
..ja 100° muutama tunti. Sitten kun kipaleet alkaa rypistymään reunoista ja osa hieman jo mustumaan
3) Purkkiin oliiviöljyä ja muutama chilihiutale: muhiutumaan toviksi jotta maku "uuttuu" ja leviää öljyyn. Jäähtyneet tomaatit perään > purkki täyteen öljyä > kansi kiinni ja jääkaappiin.
Seuraavana aamuna makutesti: .....mghnajjjjam!! Todella kohdallaan: pisaratomaateissa ilmeisesti on itsessään sen verran "makeutta" että sen huomaa vielä täälläkin. Chilistä imeytynyt kipaleisiin juuri osuva määrä pirteää potkua.. Tekstuuri on ehkä vähän sitkeä. Noh, saapahan salaatteihin jotain "purtavaa" :)

Over-all jännä koitos ja uusiksi tuonnempana, ehkä jotenkin toisin.. Vielä en tiä, miten. :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Taas monta kivaa kokeilua, ruiskaalipiirakkaa ainakin aion kokeilla tuotapikaa!!!!!