perjantai 22. heinäkuuta 2011

Ohraiset välipala-palat

njam.
Tunnustan suoraan että tässä on ehta ideasta-suupalaksi-kokeilemalla-kasattu kokonaisuus.
Kahvitauolla töissä osui silmään Amarantti-jyvistä aikaansaatu myslipatukka. En ole koskaan kuullutkaan tästä "amarantista" ja ajattelin että kokeilemallahan opin.

Mutta ruokakauppareissulla, läheisestä massiivisen-monipuolisen-valikoiman-muuten-omaavasta Citymarketista ei amaranttia löytynyt!! Pöh. Jää siis tutustuminen tuohon myöhemmälle..
Sormia syyhytti kuitenkin kokeilla tämmöisiä home-made myslipatukoita ja korvike löytyikin keittiön hyllyltä. Kotimaista ohraa!! : )
!! Huom. !! Kaikki raaka-ainemäärät tuli yhdisteltyä aika "pepputuntumalla". En osaa ollenkaan sanoa paljonkon mitäkin taikinaan sujahti.. silmissä kiilui vaan visio valmiista suupaloista!

1) Pieneen kattilaan kiehumaan: desin verran rypsiöljyä ja kaksi mokomaa vettä. Mukaan liemeä tahmaistamaan ruokalusikallinen siirappia ja kaksi sokeria. Kiehautusta sen verran että litku hieman kiinteytyy. Noin kymmenisen minuuttia.
2) Kuivat aineet toisessa kulhossa sekaisin: pellavarouhetta, ruislesettä, kaurahiutaleita, auringonkukansiemeniä ja etukäteen keitetyt ja jäähdytetyt ohrasuurimot.
3) Liemi kuivien ainesten sekaan ja muutama minuutti turvotusta!
4) Sekaan satsi hienonnettua kuivattua luumua. Lopuksi vehnä- ja ruisjauhoja sen verran että kokonaisuus muuttuu "taikinaisemmaksi". Vaivausta ruokalusikalla sen verran että vehnästä saadaan rahtunen sitkoa kiinteyttämään.
5) Vuokaan voideltu leivinpaperi ja taikina tasaisesti levitellen päälle. Uuniin, vajaa 30min @ 175°
6) Jäähdytys ritilän päällä ja paloiksi!

: ) hui & nam. Hui, koska tämä idea kertakaikkiaan kääntyi jotakuinkin onnistuneeksi lopputulokseksi. Kiinteitä ja mehukkaita, täyttäviä ja terveellisiä. Nam, simppelisti siksi että hyviähän näistä tuli.

***ja sitten tärkein: muutokset ensikertaan!
- Sokerin voisi jättää kokonaan pois. Näistä tuli hieman makumaailmaltaan vaan makeahkoa ohrapuuroa muistuttavia kipaleita. Kokonaan tuota tuskin voi kuitenkaan jättää pois, sillä jotain tuo taikina vaatii mikä noita kuivia osia "liimaa" yhteen.
- Mukaan enemmän siemeniä tai pähkinöitä. Suutuntumaan lisää "crunch"-ia!!
- myslissähän mukana tulisi vähän näitä kaikkia toivottuja ominaisuuksia.. tässä, hävettää myöntää, mutta unohdin sitäsitten sekoittaa..
- Vaihtoehtomakuja muista kuivatuista hedelmistä: aprikooseja, taatelieita, rusinoita...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No moi, paattireissun kotipiipahduksella piipahdus blogiisi, nam nam ja nam! Kaikki näyttää ja tuntuu kokeiltavan hyviltä...nyt raaka-ainekauppaan!
Big Fat Mama