keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kebakko kahdella keinolla

Välimeren vastarannoilta sormi-purtavaa illan ratoksi.
Kebakot, tikkukasviksia, salaatinlehtiä, ruislastuja, paistettuja hallouminpaljoa...njam. Niin hyviä Finger-food-paloja, että meinasi syöjien sormet mennä mukana.

Kreikka-Kebakot:
1) Huoneenlämpönen jauheliha, puolet yhestä kanamunasta, muutama ruokalusikka korppujauhoa ja loraus luonnonjuggea samaan kulhoon. Sekasin ja hetki korppujauhoille turpoamiseen..
2) Sekaan maku: basilikaa, fetaa, oliiviöljyä, suolaa ja mustaapippuria.

***Tuore basilika olisi pitänyt ymmärtää yliampua reilunlaisesti. Tässä oli mukana n. kourallinen lehtiä kun mukaan olisi sopinut varmaankin kolmisen samanlaista kouraa.. Myös mustia oliiveja menee seuraavaan kreikka-jauhelihasekotukseen!

Marokko-Kebakot:
1) Loppupuolisko lihasta, loput kanamunasta ja samanlaiset annokset korppujauhoa ja juggea toiseen kulhoon.
2) Makua: kanelia, kardemummaa, inkivääriä, smoked paprikaa, suolaa, pippuria, ketsuppia ja 1tl Dijonia.

***marokko-mausteet on hieman nolostuttavan helppo yhdistellä keskenään. Kaikkea suurinpiirtein samat määrät, niin ei voi mennä metikköön. Tänne olisi ehdottomasti vaan sopinut reilusti lisää potkua ja tulisuutta. Inkiväärin olisi tarvinut olla tuoretta ja smoked-paprikan olisi voinu korvata tuoreella chilillä tai punasilla jalapenoviipaleilla..



Molemmat massat pötkylöiksi ja pellille. Uuniin suurinpiirtein puolisen tunniksi @ ≈225°, niin että kepukat ruskistuu ja kuivuu.
Kokonaisuuden kylkeen dippisoosi turkkijuggesta. Sinappi-ketsuppi-worchester-pippuri-chili-timjami oli mausteina.

***tässäkohtaa toivottiin "America"-tyylistä. Lähemmäs olisi päässyt jos sekaan olisi lorauttanut vielä vaikka hömpsyn siirappia, jättänyt chilin ja timjamin pois ja korvaannu ne Grill- och allkryddalla. : )

Ei kommentteja: