tiistai 5. heinäkuuta 2011

Mangokana

: ) näyttävyyttä ei tällä annoksella ainakaan ollut. Sitä ei kyllä (ainakaan tietentahtoen) tavoiteltukkaan, maun ja mielenkiinnon perässä taas hosuttiin.

Joskus tuossa alkukevään koulunkäynnin pyörityksessä sain päähän idean ko. luomuksesta.. Joltain arkiselta kauppareissulta jäi kouraan mangososetta Pilttipurkillinen (vaiko oliko Bona..?) ja se on tuolla jääkaapin ovessa odotellut noutajaa. No, nyt sen aika koitti!

1) Kevätsipulia, punasipulia ja valkosipulinkynsi kuullotettiin nopsasti oliiviöljyssä
2) Naturel-kananfilesuikaleet mukaan pannulle ja paistaen kauniin kullan ruskeiksi
3) Kasvispuolella ei tainnut olla kuin vain kesäkurpitsaa. Pieninä paloina menossa mukana

***..mangon ja kanan kanssa, pehmeäksi pannulla kuullottaen, ois näin retrospektiivisesti tarkasteltuna sopinu huippuhyvin vaikkapa omena, tuore mango, banaani, keltainen paprika... jne. Ensikerralla siis!

4) Mausteina pannulle ensin loraus SweetChili-soossia, smoked Paprikaa, jeeraa, suolaa ja mustaapippuria. Koko komeuden perään purkillinen tuota Mango-Pilttiä ja vielä kerman-sijaisena 1rkl Turkkijugurttia. Annettiin hautua niin että kananpalat pehmeni.
5) Lisäkkeenä suikaleporkkana-avokadosalaatin lisäksi oli puuroriisi-punainenriisi-sekoitus, jonka keitinveteen lisäsisn ehkä teelusikallisen kanafondia. mmMMakua mojovasti mukaillen.


Kertakaikkisen keskinkertainen kokeilu, ei riemunkiljahduksia, ei pahoinvoinnin pukahduksia. : )
Seuraavaksi kun menuun ilmestyy mangokanaa, kyllä viritän ja fiilistelen sitä aivan ylimitoitetun-liikaa. Tuore mango, tuore chili, ehkä kookoskerma, ehkä beduiini-tyylisiä mausteita, ehkä ananasta tai banaania..

Ei kommentteja: