sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Takaisin toteuttamis-mahdolliseen ruokatunnelmointiin

..Ah.
Kotiköökki!
Outoa on, että vasta riittävän pitkän poissaolon jälkeen, osaa taas arvostaa kotikeittiön arkisia ominaisuuksia. Mausteet, tuossa noin. Patalaput, siinä roikkuvat. Leikkuulaudat, järjestyksessä. Kulhot, laatikossa rivissä.
Ruoanlaitto on - lähes kirjaimellisesti - elämän suola. Nyt pääsen taas toteuttamaan usean viikon aikana kypsyneitä ajatuksia!! wwwWUhuu!
***reissun aikainen ruoanlaittovälineistö koko komeudessaan: 3 litran kattila, pinnoitettu valtavankokoinen paistinpannu, kapea ja yllättävän paksu puulasta ja tylsähkö perusveitsi.
***tässä tosiaan kaikki. Ei leikkuulautaa, ei kulhoja, ei kauhaa, ei paistolastaa..

***tunnelmoida voi kuitenkin aina ja kaikkialla. Se kysyy vain mielikuvitusta (, jotan toisinaan tarvittaisiin valitettavan paljon :)
***Ruoka on yhtä hyvää kuin raaka-aineet, joista se tehdään. Mausteettomassa ja valmistusvaihtoehdottomassa keittiössä tämä toteamus tulee varsin vahvasti esille!

***räättien kuvausmahdollisuudet olivat myös niukahkot. Jääkaapin sisävalo oli ainoa asumuksen "luonnonvalkoinen" valo. Muuten ihanan ekologista säästölampun-kylmän-sinistä.
***avokadopasta: paistinpannulla keltaista ja valkoista sipulia kuullottaen, mukaan puolikas tuore chili hienonnettuna. Pasta porisemaan. Keitinvettä tilkka paistinpannulle, avokado lusikalla mukaan. Pastavesi syrjään, keitetyt soirot pannulle. Sekaisin ja tarjolle.
***mukaan tuoretta korianteria, muutama viipaloitu oliivi, parmesaania ja kirsikkatomaattia.
***...olisi kaivannut ripauksen suolaa, limen mehua ja mustaapippuria.
***risotto "alla Norma": aka. munakoisorisotto. Munakoiso kuutioiksi. Pannu lämpiämään. Kylmälle pannulle jo oliiviöljyä, murskattu valkosipulinkynsi ja palanen tuoretta chiliä hienonnettuna. Munakoisokuutiot paistumaan. Ruskeiksi joka puolelta. Risottoriisi: valko- ja keltasipulinkuullotus, riisin kirkastus, vettä vähitellen lisäillen, tilkka kermaa ja kourallinen parmesaania.
***..silmää hämäämään reunalle tulenpunaisia kirsikkatomaatteja ja pinnalle silputtua kevätsipulia.
***tämä oli hyvää. Nam. Ei muutoksia.
***..no, ristottoon (ja kokille) tilkka valkkaria parantaisi varmasti kokonaisuutta.
***pinaatti-mozzarella uunilohi: ..ja paistetut kasvikset. Lohifile uuniin, 175°. Tuoretta pinaattia ja sipulia paistunpannulla pehmoiseksi. Lohen päälle, n.5 min uunituksen jälkeen. Muutama mozzarellanviipale huipulle, muutama minuutti vielä ja tarjolle.
***mukana paistettua kesäkurpitsaa ja paprikoita.
***inget speciellt: samanmoisen räätin olisi voinut viilata äärettömän upeaksi. Tässä "laimeahko" versio.
***pinaattilisukkeeseen makua: tuoretta basilikaa? aurinkokuivattua tomaattia? lohen pintaan rose tai mustaapippuria? sitruunaa? SweetChilikastiketta?

Ei kommentteja: