keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Munakoisolasagne

..joka tahtoi olla "kreikkalaistyylinen" tai "välimerellinen", mutta olikin vain yksinkertainen: tomaattinen ja herkullinen. :)
"-lasagne"-liite nimessä viittaa vain käytettyyn kokoamisvaihtoehtoon. Pasta jäi kaupanhyllylle!

Munakoisoa raaka-aineena ylistän jälleen kertaalleen! Tässä köökissä on kokattu jo lukemattomia, käsittämättömän herkullisia luomuksia kyseisestä vihanneksesta, eikä loppua näy. Munakoiso on todella monikäyttöinen: taipuu milloin vain mihin vain miten vain. Lisäksi kantaa mukanaan juuri sitä makua, jonka kokki annokseen tahtoo. Bonuksena: tuo annokseen vain ja ainoastaan makuun  pehmeää täyteläisyyttä ja tekstuuriin tasaista samettisuutta.
Riippuu tietysti valmistustavasta...ai että. Upea rehu!
1) Vuokaan menevät osaset valmiiksi: munakoiso pituussuuntaan viipaleiksi, tomaattia viipaleiksi, sipuleja viipaleiksi ja muutama keitetty kananmuna. Viipaleiksi.
2) Lisänä muutama-minuutti-keitettyä riisiä (t.s. juuri ja juuri pehmeäksi, mutta "aivan liian" al dente) ja fetamurskaa. Ja tuoretta basilikaa!
3) Pannussa tomaattikastike: oliiviöljyssä kuullotettua kelta- ja valkosipulia, pintaan suolaa ja pippuria, ripaus chilihiutaleita, yksi tuore tomaatti, yksi purkki tomaattipuré:ta, loraus punkkia ja kermaa
4) Ainekset uunivuokaan "lasagne"-tyyliin. Pohjalle muutama lusikallinen tomaattisoosia. Munakoiso"levyjä", täyte-aineksia ja tomaattisoosia. Munakoisolevyjä, täyteaineksia ja tomaattisoosia. Munakoisolevyjä, täyteaineksia ja tomaattisoosia. jne..

***muutamaan väliin raastettua parmesaania! ...namnamnamnamnam....

5) Uuni 175°-asteeseen, vuoka kyytiin ja tunnin verran "vapaata höskää" eli odottelua.

A tavola!

***onni epäonnistumisessa. Kreikkaa tämä räättiä ei ole nähnytkään, välimerestä kenties jonkinlainen käsitys. Italiakin ehkä jo unohtunut. :)
***hyvää. Todella hyvää. Pehmeää ja lopullinen rakenne lähes täydellinen. Riisit ja munakoisoviipaleet imivät ylimääräkosteuden hienosti sisäänsä. Liikaa kosteita osasia ei matkassa ollutkaan!
***ehkä jotain kermaisempaa juustoa olisi voinut välikerroksissa olla? ..ehkä ikäänkuin yhteennitovanatekijänä. Tai sitten mintulla ja balsamicolla maustettu munamaito..?
***enemmän Kreikkaa olisi voinut tuoda jättämällä tomaattikastikkeen pois, lisäämällä tuoretta punasipulia ja oliiveja täytteisiin ja pinnalle ehkä hunajapaahdettuja pinjansiemeniä? ..ja enemmän fetaa!!

Ei kommentteja: