maanantai 28. lokakuuta 2013

Chili-Norma

..ei aivan perinteiseen tapaan Pasta alla Norma, vaan hieman jännemmin: Kvinoa alla Chili-Norma!

Tämän talouden köökissä on huomattu munakoison hohdokkuus uudelleen: sen tekstuuri, käyttö- ja valmistusvaihtoehdot, kyky reagoida mausteisiin ja ominaismaku ovat valloittaneet mun ruoka-ajatukset!
Pastan kanssa klassinen Norma-makumatka järjestetään kyllä tuotapikaa. Se nyt kun vaan on niin tajuttoman huippua. Ensin vähän kokeilevampi luomus...
 1) Munakoiso ≈ sormen paksuisiksi kiekoiksi ja saman tien palasiksi..
2) Pannu kuumenemaan, pohjalle keltaista ja punaista sipulia oliiviöljyyn kuullottumaan. Öljyyn lisäksi vielä chiliripaus mausteeksi..
3) Munakoisopalaset sekaan, muutama minuutti paistoaikaa
4) Chilipapupurkki ja pieni siivu kuutioitua paprikaa mukaan
5) Loraus soijaa ja tilkka Srirachaa mausteiksi.
6) Hieman vettä perään, hauduttelua / kasaan keittämistä noin puolisen tuntia.. Tarkoituksena on saada pehmoinen "höystö".. Tällä välin kvinoa porisemaan..
Annos lautaselle ja muona-aika!

***..perus Normaa odotellessa. Sitä tämä ei kyllä niinkään heijastellut.
***nam. Oli tämäkin hyvää: chilipapuja, srirachan potkua ja munakoison pähkinäinen makumaailma - hankala mogata.
***munakoison ominaismaku jäi valitettavan jalkoihin, mutta pehmoinen tekstuuri sai oivallisen käyttötarkoituksen ja teki kastikkeesta täyteläistä ja pehmeää..
***enemmänkin e.m. soosikombo sopisi vaikka vegetortillan sisään..?

Ei kommentteja: