keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Hernetahna

..heinäkuun ruoanlaittoteemaa heijastellen: lisää kasvistahnoja!
Leivänpäälle levitettäviä sörsseleitä on jo koitoksissa muutamia.. Viime heinä-/elokuussa tuli kokeiltua muutama. Edamamepavuista tehty yritys osoittautui menestykseksi, sitä peilaillen nyt kotimaisemmista pakasteherneistä samanmoinen!
 1) Blenderiin: pussillinen puoliksi sulaneita pakasteherneitä, puolikas keltasipuli, kourallinen cashew-pähkinöitä, ripaus suolaa ja ≈ vajaa teelusikallinen kuivattua basilikaa
2) Vekotin hurisemaan. Oliiviöljyllä tekstuuri tarpeeksi "notkeaksi"..

***tuore basilika kerkesi valitettavasti pakkasöiden tultua kuukahtaa.. Sitä mielummin, jos löytyy!
***öljynä voisi laittaa myös rypsiä. Basilikan maku viihtyy vain niiiiiiiin hyvin oliiviöljyn seurassa..
Purkkiin ja jääkaappiin tarjoilua/tarvetta odottamaan!

***hyvää. Tosiaan, maku aika lähellä edamamepapua. Vähän pehmeämpi ja makeampi..
***Tekstuuri jäi (miunmaunmukaan) hauskan karkeaksi. Pikkasen löytyy purtavia pähkinänpaloja seasta. Ei turhan "hammastahnaa"..
***..makuun olisi saattanut sopia Aasia-vivahteinen seesamiöljy ja seesaminsiemenet.. Tahinia nokare?
***tällaiseen kokonaisuuteen EI missään nimessä mitään tulista nyanssia.

Ei kommentteja: