torstai 3. lokakuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustoterriini

..wau.
Voisiko olla mahdollista, että tässä on maailman kaunein ruoka kyseessä..?
Miunmaunmukaan. Aika lähellä ainakin ollaan... :)

Värit, wau. Maku WAU. Tekemisen helppous, juu (eli blaah..)
 1) Punaisia ja keltaisia -juuria.. merisuolattuun veteen, kokonaisina eri kattiloihin keittymään.

***hovihankkijalta olisi löytynyt vielä raitajuuria, mutta vain n. 5kpl:n pusseissa..
***pointtina tässä hamstrata muutamaa eri sävyistä ja väristä juuresta!!
 2) Keittoaikaa niin että mukavasti pehmenee.. Liian pehmeäksi ei missään nimessä kannata keittää!

***kuoret irtoaa jäähdyttelyn jälkeen ihan ruokaveitsellä rapsuttamalla.
***huom! käsittelyssä kannattaa aina ENSIN käpälöidä vaaleampia juuria,  SITTEN vasta punaisia! Näin säästyy monelta turhalta punaiselta tahralta ympäri keittiötä.. kröhöm.. :S
 3) Kuoritut möllykät viipaleiksi ja kelmulla peitettyyn leipävuokaan. Vaaleampaa pohjalle, tummempaa pintaa kohti!
 4) Lasagne-tyyliin kasaamista. Väliin hieman turkkijuggella notkistettua pehmeää Chevré:tä, silloin tällöin muutama pyöräytys mustaapippuria, suolaa ja oliiviöljyä.. Niin juu, ja muutama hienonnettu tuore basilikanlehti..
 5) Painon alle jääkaappiin, ainakin muutamaksi tunniksi - mielummin vaikka yön yli

***parasta tämä on ≈2pv. päästä..
 6) ..tule hyvä kakku. Älä tule paha kakku..
Terävällä veitsellä viipaleiksi ja tarjolle....

***kokin silmät ovat vieläkin ihan pullollaan. En vaan malta olla tuijottelematta tätä. Värit!!!!!! wwwWwwUhhhuuuuUuu!!
***maku tosiaan on sitä mitä arvata saattaa: sopivasti purtavaksi keitettyä punajuurta ja vuohenjuustoa. Jos siitä kombosta tykkää, on tämä taattu hitti....
***väriensä puolesta ehkä joulupöytään..? Äiti, mitäs sanoisit? :)

Ei kommentteja: