perjantai 18. lokakuuta 2013

Lehtikaalisipsit

...nam - lehtikaalia...
Kukaan ei koskaan ole sen suurempaan ääneen mainostanut tätä mieletöntä kasvista. :)
Ehkä hyvä niin - näin se on pysynyt suojassa valtavirran turmelulta. Toisaalta on kestänyt kovin kauan ennen kuin olen hoksannut sen kaikkea potentiaalia...

***Parhaimmillaan e.m. on - miunmaunmukaan - sellaisenaan, raakana salaatin seassa
***Muita upeita käyttökohteita ovat haudutetut-/uunitetut kasvikset, keitot ja padat..

Tai sitten näin, pienenä suolapalana.
Kyseinen kokeilu on ollut esillä millon missäkin (muissa blogeissa, ruokalehdissä, naistenlehdissä, terveyslehdissä...). Resepti on yhdistelmä kaikkia saamiani vaikutteita...
 1) Sadonkorjuun aika parvekkeelta.. Lehtikaalinlehdet sisätiloihin ja pesun kautta uuniritilälle odottamaan..
2) Maustekombo blenderiin: cashewpähkinöitä, soijaa, Pimentoa, Srirachaa ja muscovadoa. Surauttelun aikana voi lorauksen vettä lisätä, jos näyttää että tahnasta on tulossa liian kuivaa.

***eri instansseissa on mausteina olleet: aasia-tyyli (seesamöljy, inkivääri, wasabi), Intia (curry), Afrikka/Lähi-Itä (kaneli-kardemumma-chili), BBQ (nestesavu-chili-worchester)....
 3) Kaalinlehdet kulhoon, mausteet mukaan. Käsityöllä mauste ympäriinsä..
 4) Mahdollisimman yksittäin leivinpaperille
5) Uuniin, 70°-kiertoilmalle ja luukku raollaan.

***tässä aaaaaivan liikaa yhdessä tasossa...olisi pitänyt jaksaa eritellä enemmän..
***kuivuri?
Muutama tunti kuivattelua, kertaalleen kääntäen..
Pikkuhiljaa kipaleet kuivahtavat "sipsi"-muotoon. Valmiita nämä ovat heti kun kokki on sitä mieltä että kuivumis-aste riittää!

***kannattaa jaksaa tarpeeksi pitkään. Nahkeansitkeät ällösipsit ovat..ällöjä :)
***Onnistuneet - wau. NAM.
***Maku on huikea: lehtikaalin pähkinäinen ja maanläheinen maku, mausteista tulisen suloista suolaisuutta... :)
***kaupan lehtikaalin olisivat hieman paksumpia ja tukevampia - toimisivat varmasti paremmin. Oman parzin kasvit olivat aika hentolehtisiä
***kuivahtaessaan näistä jäi oikeastaan jäljelle vain lähes läpinäkyvän-ohut ja hauras vihreä levy.. Maku kyllä oli tallella!!!!

Ei kommentteja: