torstai 10. lokakuuta 2013

Beduiinin munakoisoburgeri

..eli hämmentävän huolellisesti kokonaisempi, parempi ja onnistuneempi versio munakoisoburgerista.

Raaka-aineina oli jotakuinkin samat, lisänä yksi maaginen kanamuna ja enemmän aikaa ruuanlaittoon!
 1) Munakoiso sormenpaksuisiksi viipaleiksi ja pintaan pullasudilla sumacilla maustettua oliiviöljyä..

***alussa harkitsin plätysköjen "itkettämistä", mutta aattelin että ne kuivuu liikaa jos jo tässävälissä  poistaa niistä nestettä
 2) Uunipellille ja 200°-uuniin, ≈ 30 min. (t.s. kunnes reunat alkaa hieman rypistyä ja pinta näyttää kuivemmalta...)
3) Valmiit kipaleet rauhassa jäähtymään..
 4) Munakoisoplätyt muutamaan osaan ja blenderiin..
5) ..toiseen kulhoon muut mausteet:
 6) Srirachaa, puolikas punasipuli hienona silppuna, loraus soijaa, ripaus suolaa, mustaapippuria, oreganoa ja kanelia. Pieni käntty mustapekka-juustoa vielä samaan syssyyn..
 7) Nopsan sekoittelun jälkeen yksi kananmuna ja korppujahot (n. 1dl tässä)

***korppujauhoa kannattaa laittaa sen verran että massa kuivuu "käsin muotoiltavaksi"..
***tässä on taatusti paljonkin vaihtelua, riippuen mielipiteestä, uunitusajasta, muista mausteista...
***..ja tarttee muistaa että korppujauhot kaikenlisäksi vielä turpoaa..
 8) Paistinpannulle! Rauhallista paistelua molemmin puolin muutamat minuutit..
9) Pinnasta-ruskistuneet plätyt uunipellille. 150°-uuniin vielä muutamaksi kymmeneksi minuutiksi kuivumaan, kypsymään ja tarjoilua oottamaan..

***vege-piffit ovat kokin parhaita kavereita! Ne antavat muotoilla ja muovata itseään KOKO valmistuksen ajan. Ah. :)
Viimeisimmän uunituksen viimeisimmillä minuutilla suikale nuorehkoa, mietoa cheddaria päälle....perfetto.

***paitsi ei aivan. Tekstuuri ja ulkonäkö juu - napakymppi.
***maussa sitä tuttua kasvisruoka-efektiä: läsnä, mutta valitettavan miedosti.. Maustamista olisi pitänyt toteuttaa ronskimmalla kädellä.
***tilkka Liquid Smokea sopisi tänne loistavasti!!! Worchesteria...? Pimentoa ehdottomasti!!!
***Alkuperäisessä visiossa osa korppujauhosta olisi pitänyt korvata rouhituilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä

Ei kommentteja: