keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Weizen

...ah.
Eipä mulla oikeastaan muuta sanottavaa olekkaan.
Rima on aika korkealla. Makujen-fiilistelyn-kannalta vehnäoluet ovat aaaaaivan omalla tasolla. Mitä kaikkea niistä saattaakaan löytää ja mitä kaikkea niissä jo itsestäänselvästi on. Aivan tolkuttoman paljon tunnelmoitavia ominaisuuksia..

Nyt on aika koittaa itse.
Weizen-uutetta, humalina Cascade, Amarillo ja Columbus. Muina mausteina oli palanen tuoretta inkivääriä, kanelitanko ja muutama pieni korianterinsiemen... Huh. TOIVOTTAVASTI tästä tulee edes jotenkuten kelpoa..
1) Cascade 60min ja 5min, Amarillo 45min ja Columbus 30min. Mausteet ihan viimeiset ≈7min..

 2) 100g ekstra-sokeria. Ominaispaino tasan 50

..pulinaa odottamaan.
Ensimmäinen yö huoneenlämmössä. Loput ensimmäisestä viikosta kylmiössä. Sitten siirto huoneenlämpöön, kun kuulin että hedelmäiset ja kukkaiset maut tulevat vain ale-lämpötilalla käydessä...
Nyt toinen viikko huoneenlämmön kayttämistä takana..Pullottelua odotellessa!
Sitä ennen olisi tarkoitus tyhjentää vielä edellisen satsin jäljellä olevat ≈40plo...
Maku kehittyi loppujenlopuksi ihan kohdalleen.
***LIIAN lyhyt tynnyrikypsytys. Loppuun jäi vähän liikaa makeutta.
***Saazin kyllä huomasi. Se tuttu oluen maku. Miunmaunmukaan ei se paras...
***Väri ja maltaan maku kyllä kohdallaan. Amber on sitä parasta...
***Joulu-stout on tulossa...namnamnam!!!

Ei kommentteja: