sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Apfelstrudel


...visuaalisesti vaihe vaiheelta.
Nam. Tämä kyllä kilpailee erilaisten muru-viritelmien kanssa ykköspaikasta mun "lempijälkkärit"-listalla. Jälleen yksi räätti jossa "on kaikkea": tuoksua, tekstuuria, MAKUA, näköä ja jopa virittelymahdollisuuksia.
1) Taikina muistuttaa eniten ehkä jonkunlaista löysähköä pastataikinaa. Jauhoa ≈4dl, suolaa ripaus sekaisin. Muna, kylmää vettä ≈ desi  ja iso loraus rypsiöljyä. Vikkelä vaivaus tasaiseksi ja kelmun alle odottamaan...
 2) Täyte: ...se paras osa. Pähkinöitä (saksan- ja hassel-), digestivejä, rusinoita, 0,5dl sokeria, teelusikallinen vanilijasokeria, ripaus suolaa ja rrrreilusti kanelia. Kauden omppuja ronskisti suikaleiksi/viipaleiksi/paloiksi..miten vain.

3) Huhmareen-nuijalla pähkinöitä ensin vähän rikki, sitten vaan reippaasti koko sotku sekaisin.
 4)Taikina hintsusti jauhotetulle, tarpeeksi isolle leivinpaperille. Kaulimella ohkaiseksi.


***mitään läpinäkyvän ohutta ei tarvi yrittää. Kunhan levystä tulee riittävän iso kaikelle täytteelle! Muutamalle kierteellekkin pitaisi rulla saada..



5) Pintaan pullasudilla voisulaa ja siirappia


6) Täytteet kyytiin. Sushimatto-tyyliin, leivinpaperia avuksikäyttäen koko paketti tiukalle rullalle.

***päädyt kannattavat taittaa sisään ensimmäisinä. Näin fyllning ei valu pihalle rullatessa!


7) Pintaan vielä sipaisu sulaa margariinia
200°-uuniin, ensin 20min an sich, sitten lisää lipidiä pintaan ja vielä 20min foliolla peitettynä.
Tarjolle. Ehdottomasti vanilijakastikkeen kanssa!!!

***..pähkinäksi mitä vain. Para-, cashew, macadamia, manteli.. mikä vaan käy!
***namnamnam. Lisä-modailuina: jo taikinaan olisi voinut ripotella vähän kanelia...Näin kuoreen saisi jännää pientä väriä.
***kardemummaa? piparkakkua? kuivattuja luumuja? aprikooseja?

Ei kommentteja: