tiistai 10. syyskuuta 2013

Nakkisämpylät ja curry-sinappi

..ei jenkkityylisiä Corn Dogeja vaan suomalaiskansallisempaan makuun porkkanasta! Ja uunissa kypsentäen!! Lisäksi kyytipoikana curryllä höystettyä sinappia. Nam, jo pelkästään ajatuksesta. :)

Tällainen on kyllä omaa luokkaa nopeana, sorminsyötävänä vatsantäyttäjänä. Kylkeen muutama kupliva juotava ja hups vain - johan on pakki pullollaan!
 1) Näin paljon 0,5dl-taikinasta...
0,5dl kädenlämpöistä vettä. Merisuolaa, sokeria ja loraus hunajaa tehosteiksi, kuivahiivapussista ≈1tl sekaan. Pieni kourallinen vehnäjauhoa, jotta aikaansaadaan paksuhko velli..
2) Yksi valtavan kokoinen porkkana raastimella raasteeksi ja vellin kyytiin, jahka hiiva on herännyt! Loput jauhoista täysjyvä-grahamtavaraa, n.2dl. Lipidiksi loraus oliiviöljyä
3) Kohotusta, kunnes pullistunut kaksinkertaiseksi..
4) Taikinasta ilmakuplat muutamalla vaivauksella pois.
5) Nakit talouspaperilla kuiviksi, taikina tangoiksi ja sormilla kieritellen ympärille...
6) Hunajavedellä voitelu ja 200°-uuniin. 15min.

 4) Sillävälin soosi: makeantulista sinappia, turkkijuggea ja curryä. Viimeisintä riittävästi, jotta sen huomaa :). Sekaisin ja kylmään odottamaan tarjoilua..

***ensikerralla teen tämän sinappijauhosta asti itse. Tulee taatusti VIELÄ parempaa. :)
***hyvää tämäkin. Sopisi ehdottomasti kuivaksi grillatun vaalean kalan tai ohuiden possun ulkofilepiffien kanssa...?
Tarjolle hieman "tuhdimpana" fingerfood-vaihtoehtona. Jotain tuoretta ehkä vielä pöydälle, niin nämä eivät näytä niin pelottavilta...

***nakki on tässä tunnelmoinnin osa numero 1. Chorizo? Frankfurteri? Bratwursti?..
***porkkanan tilalla pinaatti..? kesäkurpitsa..? kaali..? bataatti..? ylijääneet perunat? puuro..? mitävain...

Ei kommentteja: