tiistai 17. syyskuuta 2013

Mitä ylimääräisistä perunoista?

.. - on kysymys mihin harvemmin tässä köökissä törmää. Ääreest' harvoin tulee keitettyä kerralla niin että jäisi yli. Höh - tästä lähtien ajattelen toisin. Ensi kerralla kun keitän pottuja, keitän niitä TAHALLAAN liikaa, sillä ylim. pottu on simppelisti fantastinen raaka-aine!


Nyt perunarieskat, huomenna paistetut sipulipekoniperunat!

Rieskan pyörittely onnistuu mistä tahansa ylijääneestä juureksesta, puurosta, vellistä, sosekeitosta..miltein mistä vain. Sekaan vain jauhoa tms. "kuivaa" ainetta, öljyä, pyörittely pellille, voitelu ja uunitus!
1) Tässä oli kaksi ylimääräistä keitettyä perunaa.. Tilkka maitoa joukkoon, ripaus merisuolaa ja loraus hunajaa.
2) Haarukalla muusiksi

***tämä vaihe voi olla ensimmäinen, jos käytössä on jo muusia tai muuta sose-sorttista ainesosaa.
3) Jauhoa niin että soseesta saa selkeämmin käsiteltävän pallukan! Mukaan myös reilu loraus rasva-ainetta!

***rasva kannattaa laittaa aika alkuvaiheessa jo sekaan. Öljyksi sopii mikä vain, riippuen tietty soseen/juureksen mausta ja tekstuurista..
4) Pyörittely taikinaksi, hetki lepoa huoneenlämmössä..
5) Taputtelu pellille. Haarukalla muutama kolo pintaan, koska rieskassa KUULUU olla niitä. :)
6) 200°-uuniin, puoleenväliin ≈vartiksi.

All done. Salaatin seuraan, sosekeiton kaveriksi, suomalaisena "tortillana/tacona", ohkasena burgerisämpylänä, Club Sandwich-leipänä...ihan missä vain - rieska on paikallaan!

Ei kommentteja: