sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Herne-kvinoaburgeri

..kasvisruokaa. Lähitulevaisuudessa usealla ääärimmäisen jännällä konstilla!! Huh!
Menin ostamaan Planeetan parhaat vegepurilaiset-keittokirjan. Tähän saakka kasvisräättien suurin ongelma on ollut maun ja tekstuurin puute. Tällä kirjalla koitan saada repertuaariini lisää väriä.. Sukan varteen muutama kommervenkki, niksi tai kikka lisää.

Ensimmäinen koitos oli muokkailu superkvinoaburgerista!
 1) Vajaa desi keitettyä kvinoaa
***namnamnam: keitinveteen neljäsosa kasvisliemikuutiosta!!! JUUU!! makuamakuamakua!

2) Muut osat, kaikki sekaisin kulhoon: yksi nyrkinkokoinen raastettu (kiinteämaltoinen) pottu, kourallinen pakasteherneitä, inkivääriä (jauhetta), oreganoa, curryä, chiliä, soijaa pieni loraus ja tahinia teelusikallinen
3) Liika keitinvesi pois ja hetki vielä lämpimällä levyllä kuivattelua.. Kulhon ainesosat mukaan sotkuun! Reilu sekoitus, hetki mausteille aikaa levittyä..

4) Lusikalla kuumalle, rypsiöljytylle paistinpannulle. Lusikalla voi muotoilun tehdä paistaessa paremmaksi.. Muutama minuutti per puoli.
5) Grillivastuksen alle, uuniin kuivumaan / kypsymään / odottamaan tarjoilua..
 ..sillä välin loput burgerinosat valmiiksi: juusto, sipulisetti, rehut, soosi ja sämpylä! Normaali-käytännöt!
Piffillä oli tässä räätissä hyvinkin ansaittu päärooli

***nam
***MAKUA. Vihdoin. Kasvisruokaa jossa makua, teksuuria, tuoksua ja kaikkea!! Rapea pinta, kuivan pehmeä sisus, hyvin kasassapysyvä kokonaisuus, kuitenkin helposti leikkaantuva ja ennenkaikkea makuinen...wau.
***raastettu peruna toimii kasvispiffissä kanamunan ja jauhojen täydellisenä korvikkeena. Ainakin tämän kokeilun perusteella.. Kohta uudestaan koitokseen!

Ei kommentteja: