lauantai 7. syyskuuta 2013

Omenasose

..sesonkiin sopivaa kokkailua.
Huh. Tässä keittiössä olisi kyllä hyvinkin helppoa aloittaa varsin pitkälleviety lähiruoka tai ruokaa omasta maasta-fiilistely. En tiedä mikä siinä kiehtoo, mutta kummallisesti AINA kun tekee jotain jostain omasta, paikallisesta tai lähistöltä saadusta - on tuoloksena tajunnanräjäyttävää herkkua. Nam.

Nyt pataan pääsivät lähistöltä lainatut omput..
 1) Lohkoiksi ronskisti, kodat syrjään. Padan pohjalle muutama desi vettä -> kansi päälle ja porisemaan...
 2) Höyryttelyä tarvitaan ≈10 min, niin omput muuttuvat pehmoisiksi. Sitten sauvasekoitinta tai perunamuusi-nuijaa käyttämällä tasaisemmaksi..

***miunmaunmukaan sekä soseisiin että muuseihin KUULUU jäädä sattumia. Oikean tasapainon löytäminen on se todellinen haaste. :)

 3) ..väittävät että hilloamiseen sopiva sokeri määrä olisi 1:2, soseeseen hieman vähemmän.

***Hurjia määriä, miunmaunmukaan. Tässä omppua oli ≈ 1700g, sokeria laitoin ≈450g. Vajaa 1:3 siis.

4) Sose, sokeri ja kanelitanko takaisin pataan -> liedelle ja puolisen tuntia keittelyä
..raahallinen jäähyttely ja nam.
Tarjolle ruiskaura-aamupuuron päälle...huh. namnamnam..kyllä saa pimeät syysillat tulla. Tästä kehkeytyi niin tajuttoman hyvää, että naatiskelua riittää kyllä synkän syksyn yli. :)

***kardemumma-inkivääri ja loraus siirappia vielä massan joukkoon. Oisiko siinä ultimatum-omppusoseen mausteet?
***kohta tämä pääsee vielä possukastikeen kyytiin...juures-salaatin kastikkeeksi.. ties mihin.

Ei kommentteja: