sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Punajuurilaatikko

..mulle henk.koht. paremminkin "Kirkkonummen herkkuvuoka", mutta punajuurilaatikko on otsikkona osuvampi.

Toimii pääruokana itsenään - salaatin ja hyvän ruisleivän seurassa - aivan moitteetta, mutta lisukkeena kenties vielä paremmin - jonkun kalaruoan kylkiäiseä.
***chili-savulohta, miunmaunmukaan!!! :)
1) Osaset valmiiksi! Punasipulia kuutioina, smetanaa, aurajuustoa ja ananasmurskaa (mehut pois puristeltuinna). Punajuuret oli tässä valmiita purkki-suikaleita, mutta..

***tasaisempaa tekstuuria ja makua saa raastamalla itse kokonaiset purkkipunajuuret!
***kaipa nuo voisi myös ostaa kaupasta tuoreeltaan, keittää itse ja raastaa, mutta siinä menettää etikan "makutekijän"
***purkkisuikaleilla lopputoloksen suutuntuma oli aika hauska: purtavampi ja osaset enemmän erillään, kuin itse raastetussa. Miunmaunmukaan on itseraastettu kuitenkin ykkössijalla!
2) Maku sekoittumaan: smetanan sekaan Aura-kimpale muruksi.

***tässä aika potentiaalinen maku-muokkausmahdollisuus!
***Auran ja punajuuren liittoa vaan on vaikea enää parantaa..
3) Sipulikuutiot ensin kuullottumaan, pippuria pintaan. Punajuuret sekaan ja mausteeksi valkoista ja vihreää pippuria ja ripaus suolaa

4) Kasaamisen aika! Rypsiöljyllä voideltuun uunivuokaan: ensin punajuurisuikaletta pohjalle, päälle ananasmurskaa ja kerros maku-smetanaa. Toinen kerros punajuurisuikaleita ja pinnalle loput smetanat
5) 175° uuniin, ≈45 min ja vielä pinnan ruskistuttua, foliolla peitettynä ≈10 min
..Valmista!

***punajuuri ja Aura. Kukaan tuskin tietää, miksi nämä maut toimivat niin maagisen hyvin yhdessä. Nam.
***yksinkertaisimmillaan parasta.
***ananasmurskasta ja -mehusta se pieni raikkaus ja makeus kokonaisuuteen. Tässä varmaan toimisi myös moni muukin osanen: omenamehua ja omenaraastetta? ..ehkä purkkipersikkaa tai päärynää?
***tuhdimpi ja täyteläisempi lopputulos voisi vaatia jonkun raastetun gouda-tyylisen, pehmeän kermajuuston vielä sekaan..?

Ei kommentteja: