torstai 13. kesäkuuta 2013

Italialainen uunilohi - Luigi:n Lohiloota

..Saapasmaan makua joka kohdassa.

Höh.
On lähes luotaantyöntävän helppoa tunnelmoida ruoka-annoksiin Italiaa. Oliivia, valkosipulia, basilikaa, tomaattia, parmesaania, pinjansiemeniä.. Jokainen näistä raaka-aineista huutaa Luigi-landian puolesta ja kaiken kukkuraksi maku niistä vielä leviää ja tarttuu uskomattoman tehokkaasti/tasaisesti koko annokseen.
Höh. :) ..aivan mielettömän hyvää. Helposti ja melko lailla vaivattomasti, eikö?
1) Uunivuoan pohjalle loraus hyvää oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pyöräytys mustaapippuria.
2) Sipulit pilkottuna mukaan: keltaista, valkoista, punaista ja keväistä
 3) Italia mukaan annokseen: kourallinen pilkottuja mustia oliiveja, muutama kirsikkatomaatti, loraus tomaattikastiketta (tomaattipuré:ta, ketsuppia, chilisoossia...mitä nyt löytyykään) ja monen monituista tuoretta basilikanlehteä silppuna..
4) Kaikki sekaisin, tasaisesti
5) Lohifilé sillävälin suikaleiksi. Pintaan sitruunamehua, oliiviöljyä, pippuria ja ripaus suolaa
6) Uuni-aika! Ensin kasvikset, folion alla @ 200° n. 10 min. Sitten vasta lohifileet päälle. Makuna mukaan vielä raastettua parmesaania ja pieni koura murskattua pinjansiementä.. Uunin lämpö 175° ja vielä vartti oottelua..
Ecco fatto! Tutti a tavola! É venuto un piatto meraviglioso: profumo eccezionale, gusto magnifico.

Kylkeen vielä viipale kunnon tsäppädää (= ciabatta-leipää) niin tämä olisi aivan keskellä napakymppiä!

***uunitus-järjestys on kaikki kaikessa: jos kalan laittaa heti -> kasvikset jää "al dente" ja kala kuivuu. Ei hyvä :)
***Italia on yksinkertainen. "Suomea" voisi koittaa tuoda annokseen vaikkapa nokkosilla? ..perunalla? ..porkkanaa? ..retiisiä? ..persiljaa?
***ehdottomasti rypsiöljy! Pinjansiementen tilalle ehkä murskattua ruisleipää/näkkäriä..

Ei kommentteja: