sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

BBQ-kastike

..kylmänä tai lämpimänä, juoksevana tai paksumpana. Miten vain kellekkin ja koskakin sopii, mutta maku: se on tämän tekeleen ytimessä.

Perfect-BBQ makumatka on melko simppelisti toteutettavissa (perustana on kombo sipulia, Worchesteria, soijaa, cola-juomaa, sinappia, chiliä ja ketsuppia). Reissun yksityiskohdat: maisemat, mutkat, pysähdykset, show-stopper:it jne. ovat sitten joka keittiön omista mieltymyksistä kiinni.

***määrät ja suhteet
***nyanssit: lisää chilin tulisuutta? ..tabascoa? ..chipotle? ..enemmän savuisuutta? ..sipulien kuullotus pekoninpaistorasvassa? ..liquid-smoke:a muutama tippa?
***konsistenssi: litku-kastike, marinadi, dippi, tahna, levite..

Nyt jotakiuinkin tällälailla..
 1) Culinessessa kuullotettua keltaista sipulia.. suolaa ja pippuria pikkasen mausteeksi
 2) Maku-osio mukaan: cola, Worchester, mustapippuri, soija, sinappi ja chilijauhe
 3) Kasaan keittelyä kunnes konsistenssi kiinteytyy!
 4) Loppumetreillä vielä vikkelä sekoitus luonnonjuggeen. Ripaus suolaa lisäksi

***dippi-tyylinen kun tästä tahdottiin.. :)
Valmista!
Kylmänä kermaviili/luonnonjugge-pohjaisena soosina tätä on varsin loputtoman helppo nauttia joka-ikisen grillin antimen kera. Kasvikset, lihat, makkarat, kalat, kanat... kaikki kelpuuttavat tämän kylkiäisenään!

***punaisen lihan marinadina makukombo ois myös varmaankin napakymppi
***luonnonjuggen sijaan täydellisemmin olisi ehkä tekstuurin-kannalta toiminut kermaviili
***sopisiko makukomboon vielä nokare majoneesia?
***liquid-smoke.. Tätä cowboy-kultaa on pakko päästä joskus kokeilemaan!!!

Ei kommentteja: