tiistai 18. kesäkuuta 2013

Mansikkamustikka-raakakakku

..nam.
Pitkästä-aikaa taas jotain aivan uutta. Raakakakuista on silloin-tällöin-milloin-missäkin kuullut puhuttavan tai nähnyt jonkin reseptin, mutta oon aina jostain ihmeen syystä sivuuttanut ne kaikki. Nyt onneksi rohkaistuttiin tässäkin köökissä koittamaan! KYLLÄ kannatti! nam.

Raaka-kakku, eli käytännössä "leivos" ,jota ei missään vaiheessa eikä mitään osaa, lämmitetä. Himo-vege-hifistelijä ja ylilyövä-hippiheikki saattaisi jättää käyttämättä montaa maustetta, liivatetta, täyte-vaihtoehtoa ynnä muuta juuri tämän "lämmitys"- tai "esikäsittely"-kiellon takia, mutta minä en jaksaisi olla niin tiukka.
*** sillälaillahan monen monta makuvaihtoehtoa listautuu suoraan mahdottomiksi..
 1) Pohjan "taikina": taateleita, saksapähkinöitä, kanelia, suolaa ja hunajaa.

***kosteaa, pehmeää, tahmeaa, kuivaa ja maustetta. Siinä ideologisesti osaset! :)
***hifistelyä oman maun mukaan: pähkinä - manteli, hassel, maa, para, macadamia..mikävaan. Pehmeä - luumu, aprikoosi, viikuna, mikä-vaan-kuivattu hedelmä. Mauste - huh..en edes alota.
 2) Kaikki osaset blenderin kautta kulhoon.

***hunajaa ja kuivaa-osaa voi tässä kohtaa säädellä. Tarttis saada tarpeeksi, mutta ei liian, kuivaa.
***täyte kuitenkin kostuttaa pohjaa vielä hieman!

 3) "Taikina" lusikalla tai manuaalisesti vuoan pohjalle ja kylmään odottamaan.. ≈ 1h jääkaappi-aikaa kannattaa jättää!


 4) Täytteiden vuoro! Pohjalle vanilijasokerilla maustettua turkkijuggea nokare. Sekaan suuri kourallinen mustikoita ja päälle mansikanviipaleita!
Valmista! Hetki kärsivällisyyttä vielä, jotta kakku ehtii tasaantua ja maut levittyä.
Palasiksi ja pöytään!

***namNAM. Aivan aivan suorastaan aivan todella hyvää. Tavallaan rapeaa, purtavaa, sitkeää, pehmeää. Makua, väriä, näköä, tekstuuria...
***Kaikkea mitä jälkkäri-hifistelyiltä voikaan toivoa.
***Ja tämä oli ensivaste. tästä lähtee seuraavat kokeilu-episodit liikkeelle!!

Ei kommentteja: