lauantai 8. kesäkuuta 2013

Bataattilohkot

..grilliin. Ei pannulle, ei uuniin. Grilliin.
Lautaselle kaiken muun bbq-ylilyönnin lisänä, vielä lisää kesän väriä, makua, tuoksua ja ennenkaikkea grillitunnelmaa!!

Perinteisten lohkoperunoiden, tms, potaattiluomusten kilpailijana: miunmaunmukaan bataatti pesee potaatin ihan mennen-tullen. Jotenkin vain sen hintsu makeus ja upea tekstuuri vaan sopii osuvammin.
 1) Par-boiled: bataatti pesulle! kunnon jynssäys, ylimääräiset mullat ja vapaamatkustajat pois kyydistä! Möhkäle lohkoiksi. Joko kattilaan JO kiehuvaan, suolattuun veteen tai lämmön-kestävään kulhoon ja vedenkeittimellä kiehuvaa vettä.
2) Kansi päälle ja ≈ 5min odottelua..

***pakko ei ole, mutta tällä saa sen "jännän" siihen suutuntumaan. Pehmeänrapea pinta, joka imee itseensä marinadia paremmin + pehmoinen sisus!
 3) Sillävälin marinadi: loraus rypsiöljyä, suolaa ja pippuria, timjamia ja juoksevaa hunajaa!! Muutama lusikallinen keitinvettä juoksettamaan..

***cayennepippuria tai pimentoa lisäksi jos löytyy!! nam.
4) Lohkoista huolella vesi pois. Hetki aikaa höyrylle haihtua ja lohkoille jäähtymiseen.
5) Marinadi kulhoon/kattilaan. Ravistelua, sekoittelua, sotkemista: tyyli vapaa, kunhan marinadi leviää tasaisesti joka kipaleen joka nurkkaan!
6) Grilli kuumaksi. Parilalle, muutama minuutti per leikattu-sivu. Sen verran että sopivasti tummuu..
7) Viileämpään osaan grilliä (etureunaan, yläritilälle, sivuun... riippuu grillistä) odottamaan muiden osasten valmistusta!

***Helppo, vaivaton ja voi, vain niin upean hyvää.
***virittelyjä, vaihtoehtoja? ..öö. Hunaja-timjami-cayenne on kolmio joka yksinkertaisesti on näissä parasta!
***..ehkä makea-osa voisi olla vaahterasiirappia (enemmän "Jenkki")? ..Worchester/liquid smoke? ..rosmariini-mustapippuri?

Ei kommentteja: