lauantai 29. kesäkuuta 2013

Uunitetut perunatikut

..helpommin tunnettu termillä: ranskanperunat.
:) mutta nämäpä oli jotain kovin muuta kuin mitä kaupan pakaste-altaan tikkupotut.

Yksinkertaista kokkailua:
1) Pottu viipaleiksi ja puikuloiksi. Kanttipalat voi laittaa parempaan talteen saman tien.. :)
2) Kulhoon loraus rypsiöljyä ja mukaan maku: tässä mustaapippuria, cayennea ja suolaa.
3) Tikut kulhoon. Muutama pyöräytys, jotta makuöljy kattaa kaikki kipaleet.
4) Simppeliin riviin leivinpaperille. Uuni 225°-asteeseen, leivinpaperi ritilänpäälle ja uuniin. ≈45-50 min
***pinta ruskistuu ja kupruilee. Valmista on, kun kipaleet kunnolla kuivuneet!
***upeeta: naurettavan helppo tehdä. Helppo muokkailla. Tekstuuriltaan mielettömiä: pinnalta rapeaa, sisältä pehmeää. Makuamakuamakuamakua..
***rosmariini-mustapippuri? pimento/chili-jeera? timjami-worchester? curry-sinappi?

Ei kommentteja: