lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sipulisetti " Fajita/Mexicana"

..eli sitä paprika-sipulisettiä, mitä kaikenmaailman Meksikolaiset ravintolat tarjoilevat fajitasten täytteeksi. Nam.
Suomessa ei hyvää meksikolaista ravintolaa toistaiseksi ole tullut vastaan. Kohtalaisia yrityksiä, yksi sangen miellyttävä ja monen monta tylyä pettymystä.
Kotikonstein nyt oikeiden makujen perään..
Kyljessä on usein kanaa, mutta eipä tietystikkään pakosti:

***lihansyöjä saattaisi nähdä tämän BBQ- tai chilimarinoidun sisäpaistisuikaleiden, lampaan tai vaikka perus possun-kasslerin kera..
***helt-vege laittaisi vaikka sieniä, kesäkurpitsaa, lisää sipuleita/paprikoita tai vaikka soijasuikaleita..
1) Suikaleiksi punaista, keltaista ja valkoista sipulia. Pannulle muutama chilihiutale, reiluun loraukseen oliiviöljyä ja levy täysille...
2) Sipulien kuullotus/ruskistus. Maustaminen pippurilla, pimentolla, soijalla ja muscovadolla.
3) Paprikansuikaleet perään -> paistamista, kunnes pehmenneet..
4) Pannu pois levyltä.. rauhallinen jäähdyttely..
..ja tarjolle. Pinaatti-tortillan päälle, chipotle-tuorejuggekastikkeen ynnä muun kanssa. Nam.
YYyeeeehiuu!

***ookoo. Erinomainen yritys, mutta vielä paljon viilattavaa: lisää potkua. Ehkä loraus Tabascoa? purkista chipotleja? muutama slice tulista chorizoa pannulle ennen sipuleita?
***yksi selkeä puutos oli tomaatti! Sipulien kuullotuksen jälkeen säilykepurkista kokonaisia kuorettomia tomtteja!!! ensikerralla pakollinen :)
***joku hintsu twisti vielä loppuun..vaikka loraus Tequilaa?

Ei kommentteja: