sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Prosciuttopurjot


..tainno, ehtaa Jamon Serrano:a oikeastaan. Ilmakuivattua anyway. :)

Valtavan, huomattavan herkullinen, tekstuuriltaan sopiva jos jonkinlaiseen annokseen. Kaiken kukkuraksi helppo valmistaa useammallekkin. MAHTAVAA!! Harvoin löytyy näin maukkaita "tulevaisuuden lupauksia"... Tämä tullaan näkemään uudestaan. Useasti. Seuraavan suuren-kokkailun kylkiäinen sai juuri uuden vaihtoehdon..
1) Purjo pesulle ja pätkiksi

***mahdollisesti voisi puolittaa vielä pituussuunnassa, mutta toimii näinkin!

2) ilmakuivattu kinkku rullaillen ympärille..
3) ..ja uunivuokaan järjestykseen. Mausteliemi pohjalle; vettä, kasvis-/liha-/kanafondia loraus, timjamia, hunajaa, pippuria ja cayennea
4) Folio tiukasti ympärille..
5) ..ja 180°-asteiseen uuniin, ≈40min. Viimeiset 5min vielä ilman foliota ja uuni täysille.
***tällä lopullinen rapeus kinkunpintaan..
Sivuräätti sieltä sopivimmasta päästä. :)
Vuon-pohjalle jääneestä liemestä saa suurustamalla helposti maanmainion maukkaan kastikkeen ko. lisukkeelle..

***tekstuuriltaan tosiaan: pehmeyttä, MAKUA ja substanssia..
***Kylkiäisenä mahtava. Helppo tehdä vuoan-täydeltä, voi "unohtaa" uuniin ja lopputulos on maagisen herkullista
***parhaimmillaan ehkä jonkin hieman kuivemman pääosan rinnalla: purjo pehmenee kovin ja saattaisi näin tuoda mehevyyttä jonkin kuivemman matkaan..
***vege-versiossa purjopätkän voisi kääräistä vaikkapa grillillä/pannulla nopeasti paistetun, ohuen pitkulaisen kesäkurpitsa/munakoisoqsuikaleen sisään..?

Ei kommentteja: