torstai 11. huhtikuuta 2013

Katalonian pinaatti

..lisuke makumaailman huipulta!
Voi olla että kesällä istuttelen parvekkeelle pelkästään pinaattia...namnamnamnam.

Taannoisen Barcelonan-matkan innostamana, aivan fantastisen mielenkiintoinen kylkiäinen.
***ehkä parhaimmillaan kala-räätin kanssa, mutta miksei vaikka jokin mieto, vaalea liha? Kana/kalkkuna, mieto possu tms...?
Simple as chips! Ei montaa raaka-ainetta, ei useita eri vaiheita! :)
1) Yhteen pannuun keltasipulia ja valkosipulia, oliiviöljyyn kuullottumaan. Pehmeäksi, saa hieman ruskistua.. Suolaa ja pippuria mausteeksi
2) Toisella pannulla pinjansiemenille nopsa paahto..
3) Sipuli-pannuun VALTAVA koura tuoretta pinaattia!

***tiedätte kyllä: pinaatti nahistuu olemattomiin heti saadessaan hieman lämpöä ja höyryä. Ylilyöntiä on yllättävän vaikea saavuttaa.

4) Loraus valkkaria pinaattien päälle, ehkä tilkka vettä (jos tuntuu tarpeelliselta). Pinjansiemenet ja muutamat sultanat (..eli feikki-rusinat: niitä vaalean keltaisia) mukaan
Loppuhauduttelu, kuivattelu ja tarjolle. Provecho!!

***namnamnamnamnam..
***simppeliä, suoraviivaista ja selkeää.
***muistutus ikuisesta-todesta: ruoka on juuri-niin-hyvää, kuin sen raaka-aineet. :)

Ei kommentteja: