keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Mango-kookoslohi

..eli kevään värejä lautasella. Valoisan värikäs ja mahtavanmakuinen lopputulema!!
:) hih. Auringonpaistetta myös sisällä ruokapöydässä.

Mangoa: tuoreeltaan nam, muuten..öö..noh, empä oikein tiedä. Ei niin usein tule kokeiltua. Kookosta: ei niin miunmaunmukaan, mutta ookoo.. Ruokayhdistelmissä usein mukiinmenevää.
Lohta: aina-nam. Yksinkertaista.
-> nämä kaikki em. yhdessä? ..öö..
Ei kun nokka-edellä kokeilemaan!! :)


1) Mango ja lohi kuutioiksi, maustemuru valmiiksi: kookoshiutaleita, curryä ja suolaa.

***mango <3 lohi. Onnistunut ja uljas makuromanssi..ah.
 2) Kuutioille huolellinen pyörittely. Maustetta joka reunaan!

***kookosmuru voisi ehkä olla hienompaa.. Näin se tarttuisi  tiukemmin..?
3) Vartaat kuumalle pannulle, nopsasti joka puolelta ruskeaksi. Uunipellille, ≈150°-uuniin odottamaan tarjoilua ja läpeensä-kypsymään

***lohta tosin on turha viivyttää uunissa turhan pitkään! Jos pääsee kypsymään ihan täysin läpeensä, nuo palaset tuppaa irtoamaan varrastikusta..

Kevät ja ruokailijat pöytään!

***väriä, tuoksua ja makua. 
***wau. Hämmentävä, mutta mielettömän hyvän maukinen kokonaisuus. Kookos ei niin räjähtänyt silmille, mangon makeus ei niin dominoinut.
***Kookos ja curry: ehkä tutummin jossain Intia- tai Caribia-henkisissä kokonaisuuksissa, mutta ah...Nam. Tässäkin: match made in heaven.
***joku pieni potku jäi ehkä puuttumaan... Ehkä mausteseokseen vielä cayennepippuria? ..vartaaseen pieniä punaisen chilin palasia?

Ei kommentteja: