torstai 27. lokakuuta 2011

Ruispaneroidut lohikimpaleet & suikalenuudelit

Kotimaisempaa makua, kaukoitä-tyyliin tarjoiltuna

1) Lohi ensin alta syrjään ja uuniin muhiutumaan: touhu alkaa talouspaperilla kuivaamalla.
2) Lautaselle jauhoa, toiseen ruis-sipsejä huhmareella murskaten ja ruisjauhoja. Vielä yksi kananmuna pieneen kulhoon, rakenne rikki haarukalla.
3) Leivitys: pyöritys jauhoissa > munassa > ruissipsi-jauho-seoksessa.
4) Pellille järjestykseen ja kuumaankuumaan uuniin (jotta leivityksestä tulisi rapea, ilman uppopaistoa) ≈250°, mutta lyhkäseksi aikaa (jottei kala kuivu liikaa ja leipäpinta pala). Kymmenisen minuuttia..

***ehrottomasti maustamisen mahdollisuus! Tässä halusin koittaa ruisleivitystä-au-naturell, mutta jonkin pienoisen mausteen lopputulos olisi tarvinnut. Fileestä kuutioidut kalapalat olisi voinut pyörittää sitruunapippuri-dijonissa, rosépippurissa, chili-lime-soija-litkussa, rosmariini (tm. yrtti-) silpussa..ennen leivitys-kierrosta TAI leivitysjauhoihin olisi voinut lisätä kuivia makuja..


5) Kylkiäisen vuoro. Pannulle punasipuli puolikuu-viipaleina, porkkanaa piiiiiitkinä suikaleina (kuorimaveitsellä), purjoa ja kaalia ohuina viipaleina. Pikainen kuulotus, suolaa+mustapippuria.
6) Kattilassa, kokojyvänuudelit: reilusti al-denteksi-jättäen.
7) Nuudelit pannulle kasvisten perään ja mukaan loraus soijjaa ja puolisen desiä nuudeleiden-keitinvettä.
8) Hetkisen höyrytys ja pehmennys. Lopuksi pintaan vielä (puikkoruoka kun nyt kyseessä) seesaminsiemenöljyä. Simppelisti maun takia.

9) Kastike kylkiäisen mehustamiseksi: makua Japanin-maalta - turkkijuggea, soijjaa, sakea, inkivääriä ja sweetchiliä.

Bon Appetit, puikoilla taasen (ja samoista kulhoista, heh. Astiasto ehkä kaipaisi vähän variaatiota..)

***lopputulemasta oon montaa-mieltä.
- UPEAN MAHTAVA tapa laittaa kalaa. Meheviä, rapeita ja rouskuvia..älyttömän jänniä kimpaleita. Lo-Fat valmistusmetodi, nopea(hko) ja niiiiiiiin namnamnam!! Maustamiseen olisi voinut panostaa ja/tai kalalajia vaihtaa > makumaailman avartamista. Vaihtoehtoja on ja tulee olemaan jälleen loputtomasti. Varmasti "to be revisited"
- Kasvisnuudelit: namnamnam!!! tosi onnistunut suikaleiden-pehmennys-aste. Kokonaisuus oli juuri sitä mitä visiolta odotin.. Tosi-hyviä noi porkkanat ja purjosuikaleet..ja kaalit!! :)
- Kastiketta olisi voinut olla enemmän.. taikka sitten se olisi pitänyt jättää "litkummaksi". Nuudelit imaisevat itseensä hurjan paljo mehukkuutta..

Ei kommentteja: