sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lihapulla-tikkukasviskulho

"Lihapullia!"
- "Tikkukasviksia!"
"..eiku Lihapullia!"
...diplomaattinen, kulinarisminen kompromissi: Molempia.

1) Kulhoon: SweetChiliä, Worchesteria, Dijonia, smetanaa, hienonnettuja marinoituja valkosipuleita ja aurinkokuivattuja tomaatteja, mustapippuria, suolaa ja korppujauhoja - Tässä pullille maustemassa. Sekaan paistijauheliha.

***vaihtoehtoja tietysti taas yhtä monta kuin maku-mielipiteitä, loputtomiin. Tämä, k.o. massa: tasaisen lihaisa, "tuhdin"puoleinen, hieman turhan worchesterinen. Valkosipulit+a.k.tomaatit toimivat hienosti. Oisin halunnu rosmariini+smetana-yhdistelmän enemmän esille. Ois voinut jättää tulisuutta ja lihaisuutta (chili, worchesteri) tuovat tekijät sivuun. Tilalle ehkä yrttisyys-overDose: hieman lisää smetanaa, oliiviöljyä, lisää rosmariinia, oreganoa ja timjamia... : ) ensi kerralla.

2) Massa pallukoiksi, pikainen pannuruskistus ja uuniin. ≈150°, rauhassa "kunnes-syödään"-saakka. Varottava kuivaamasta liikaa..
3) Kasvis-puoli: porkkana ja pottu tikkusuikaleiksi ja kiehuvaan veteen. Muutama minuutti pehmennyskeittelyä.
4) Pannulle, jossa pullat juuri paistettiin, keltasipulia ja purjoa.

***maku joka lihan paistamisesta tarttuu pannulla-käytettyyn rasvaan on huikea (kuulostaa ehkä hitusen mömmöltä, mutta näimpä on). Se kun imeytyy kuullotettaviin sipuleihin...namnamnmmmmmmm..

5) Mukaan keitetyt kasvikset ja kukkakaalia tikkupaloina.
6) Mukissa tilkka vettä, soijjaa ja Dijonia sekaisin > pannulle > kansi päälle > lopullista höyrytys-kypsennys-pehmennystä, kunnes neste haihtuu..

ja ecco fatto. Kylkiäisenä simppeleitä salaattisuikaleita, lohkotomttia ja sitruunaisen-timjaminen turkkijugurtti.
Puikoilla, mauista-nauttien, MahlZeit!!

Ei kommentteja: