tiistai 1. maaliskuuta 2016

Uppomuna

..yksinkertaisuudessaan.
Mutta pienellä twistillä! Hih. Interwebbin idea-arkusta löytyi jännä tapa toteuttaa maustettu uppomuna. Yksinkertaisena uppomuna on jo huippuherkku, esim. salaatin lisukkeena, mutta että vielä makua mukaan?!? Kyllä Kiitos!

Köökkitouhottajan tunnollinen, aina-tarpeellinen ystävä, elmukelmu esiin! :)
1) Annosvuokaan kelmua kunnon kokoinen arkki, niin että reunoilta jää reilusti yli.
2) Pohjalle makua: loraus chiliöljyä, ripaus mustapippuria, jeeraa ja savupaprikaa. Hyppysellinen tuoretta korianteria!
3) Kananmunat kulhoihin..
4) Pikkupata porisemaan..

***etikkalisäyksiä tai muita poppaskonsteja ei tarvita :)
5) Kelmunyytit hissukseen porisevaan pataan..

***muutama minuutti kypsytystä!
***onko olemassa täydellistä uppomunankeittoaikaa? Lienee makuasia. Nämä kelluivat ehkä kolmisen minuuttia..


Kelmu syrjään ja tarjolle!
HA! Spettacolo!

***makuinen, täydellisen pehmoinen, kaunis, kasassa-pysyvä uppomuna. Ja kattilakin jäi heti puhtaaksi! :)
***ilmiömäinen annoksen osa!
***uusia kokeiluja mielenkiintoisimmilla makumaailmoilla tulossa...

Ei kommentteja: