perjantai 25. maaliskuuta 2016

Sushiburrito

..mix-and-match-makustelua.
Jos satutte olemaan lähistöllä, niin piipahtakaa ihmeessä Ravintola Somassa, Helsingissä Fredalla. Tai oikeastaan, jos edes ajattelette lähteä "johonkin" niin lähtekää tuonne! :) En ala sen enempää mainostamaan, mutta - miunmaunmukaan - tarjosivat aivan fantastista herkkua. Putiikki on enemmän take-away, joten jos vaan voitte niin kannattanee hankkiutua muualle nauttimaan heidän tekosista.

Blogisfäärin jotakuinkin-tuore ilmestys, sushiburrito - eli käytännössä yksi iso pullea maki-rulla, jossa tuhdisti enemmän täytettä! Yksinkertainen idea, monimutkainen toteuttaa ja täyttää :)
Jännä.
1) Suoraan kokoamiseen. Tähän saakka askelmerkit ovat selvät: kaikkea mitä pötkylän sisään tahtoisi laittaa. Tässä sushiriisiä, rehut (paprikaa, kurkkua, kiinankaalia, herneenversoja ja avokadoa), Sriracha-maapähkinäsoosia, wasabia, kylmäsavulohta ja karamellisoitua, soijalla maustettua sipulia.
2) Leväneliön päälle sushiriisä, tasaiseti joka nurkkaan. Täytteet keskellä. Soosit päälle ja reunoille. Ehkä väliinkin :)

***näin kookkaammat palaset pitävät pienempiä paikoillaan. Toimii.
3) Rullalle.
4) Leivinpaperineliöön, puoliksi ja tarjolle!
Hih. Onnistui :)

***ja vielä kohtuu hyvin. Herkullinen tästä tuli!
***jännempää makukokonaisuutta vaan jäi Soma:n jälkeen kaipaamaan :) ylläri.
***Yksinkertainen idea. Suoraviivainen toteutus, mutta mielenkiintoisen makukombon keksiminen on yllättävän haastavaa. Perinteinen burrito luonnistuu huomattavasti helpommin!
***täytteen määrää on helppo arvioida: sitten kun kaikki on kasassa, niin jääkö läjän molemmin puolin riisi-leväarkkia sen verran että riittää ympäröimään koko täytekasan? Toivottavasti. Täytettä voi mielummin ehkä olla jopa pikkasen-liian-vähän?

Ei kommentteja: