maanantai 15. helmikuuta 2016

Bataattia ja kikherneitä

..lisukkeeksi.
Mukana myös erittäin osuva kombo ajatuksella valittuja mausteita ja kappas-vain: tästä tulikin sangen mielenkiintoinen ja herkullinen lisuke!! Bataatti kunniaan! ..ja kikherneet!
Kaupan vegeosastolla oli ärsyttävästi kasattu houkutteleva pino tarjousbataatteja heti sisäänkäynnin eteen. Kori vasempaan käteen, bataatti oikealla koriin.. Veikkaan, että bataatti olisi hypännyt kyytiin, vaikka en olisi siihen edes kajonnut! Pakko oli siis keksiä jotain..

"Uunirehut" on lisukkeena erinomainen lähes mille tahansa pääosanesittäjälle. Sopivaa faunaa löytyy niin älyttömän paljon! Vain mielikuvitus rajoittaa käyttömahdollisuuksia!
1) Raaka-aineet riviin! Lime, bataatti, kikhernepurkki, inkiväärijauhetta, kanelia, hunajaa, timjamia ja mustapippuria. Etualalla raastinlautasella muskottipähkinää ja valkosipulinkynsi
2) Mausteet kulhoon! Pohjalle loraus oliiviöljyä. Reilu tilkka hunajaa, limen kuori ja puolet mehusta, sekä riittävästi kaikkia mausteita!

***minun ikuaikainen kasvisruoanlaitto-moga, failure numero uuno - on aina liian hintsu  (=vähäinen) maustaminen. Lopputuloksena on pelkältä raaka-ainekasvikselta maistuva setti.
***Nyt jo valittujen mausteiden tuoksut yhdessä sopivat kuin avain lukkoon! Lisää - lisää - lisää! Varmasti riittävästi kaikkea!!!
3) Kikherneet huuhteluun! Bataatti kuutioiksi.

***Ei liian isoja kuutioita! ..uunissa muuten kikherneet kuivuu ja paahtuu liikaa, ennen kuin bataatti on kypsää!
4) Kaikki kulhoon..
5) ..uunipellille ja 200°-uuniin, ≈ 35 min!
6) Valmista on sitten kun bataattien reunat hieman kuivuu ja ruskistuu!
Mahlzeit!

***Tuoksu. Maku. Tekstuuri.
***todella jännä lisuke. Uskomattoman mielenkiintoinen makukombo! Bataatin makeus.. Kikherneiden paahtunut lämpö..
***Muskotti-inkivääri-kaneli-hunaja...Aluksi tuntui, että tuleekos tästä jälkkäriä? Kuitenkin limen kuori, mehu ja timjami-mustapippuri lisänä teki tästä meditatiivisen maukkaan. Tunnelmallinen maku ja lumoava tuoksu!
***..mukaan ripaus cayennea, jotta tähän tulisi vielä semmoinen sopiva lämpö?

Ei kommentteja: