tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hara Bhara-pihvit

..elikkä pinaatti-herne-lättyset, intialaisittain.
Kannattanee kurkata viimeisin Hesarin ruokatorstai. Tämä tuotos on jotakuinkin suoraan siitä. Sen verran mielenkiintoinen makumatkaidea ja raaka-aineet (melkein) kaikki lähiputiikin pakastelaarista! Jes!

***lisä-super-JES siitä, että läheisen ison K-marketin hyllylle on ilmestynyt korianteria!! Enää ei tartte matkustaa kaupungin laidalle tätä varten!
1) Pannu liedelle! Rypsiöljyä loraus pohjalle. Mausteet tähän paahtumaan: mustapippuria, jeeraa, kanelia, currya, tuoretta inkivääriä raasteena ja valkosipulinkynnet murskana.
2) Yksi iso keltasipuli kuutioina, kuullottumaan. Sitten kun sipuli on pehmeää, nakataan mukaan kourallinen tuoretta korianteria..
3) Sipuli-mauste-seokseen hienoinen väri pintaan. Sitten pakastealtaan aarteet: kaksi pussia pinaattia ja yksi herneitä.
4) Pikkuhiljaa paistellen, välillä käännellen, kunnes pinaatti on kaikki sulanut ja suurinosa vedestä haihtuu pois.

***ihan superkuivaksi ei kannata tätä paistaa!! SAA jäädä ihan mukavastikin veteläksi.
5) Jossain välissä pari jauhoista perunaa keittämällä kypsäksi.
6) Pinaatti-herne-sipulimausteseokseen mukaan muutama koura kaurahiutaleita. Pannun sisus sekaisin ja blenderissä mössöksi!

***..liian kuiva pinaatti-hernesetti ei blenderissä oikein kunnolla soseudu. Tämän vuoksi kannattaisi jättää riittävän pehmeeksi!
***..t.s. näin ensi kerralla :S
7) Perunat haarukalla muusiksi..

8) Muusit sekaisin..
9) Kostutetuilla käsillä leivinpaperille piffeiksi..
10) ..ja 200°-uuniin, kunnes pinnasta hieman ruskistunueet. Suunnilleen 20-25 min.
Basmatiriisiä, minttujogurttikastiketta ja ruusukaalisalaattia seuraksi.
Bon voyage!

***hih. Todella hupaisa, jännä ja mielenkiintoinen makumatka. Ja ihan "nurkan takana" = raaka-aineita varmasti saatavilla.
***saattaisivat hyvinkin sopia tietyllä tavalla vegeburgeriin..
***mausteiden autenttisuus varmasti vaikuttaisi lopulliseen elämykseen: kunnon curry, vaikka itse tehden.
***..nämä pääsivät hieman turhan kuiviksi. Liika mehevyys on toisaalta taas "paistettua muusia".. Veitsen terällä tasapainottelua. :) Jännää.

Ei kommentteja: