torstai 3. maaliskuuta 2016

Vege Spaghetti Alfredo

..täysvege-versio supersimppelistä Italiaklassikosta, pasta Alfredosta.
Googlaamalla lähes kaikki reseptit on fettucine-pastaan, mutta spagetti sopii ihan-yhtä-hyvin.

Nyt löytyi (jälleen) yksi tuleva bravuuri! Todella monikäyttöinen, pehmeän kermainen (ilman kermaa) ja makumaailmaltaan sangen simppeli tekele! Maustamiselle - tarvittaessa - jää siis vielä tilaa! Wuhuu!

Alunalkujaan pasta Alfredo olisi pastaa parmesaanilla maustetussa valkokastikkeessa. Vegeversio osoittautui hitusen työläämmäksi, mutta hurjasti maukkaammaksi ja mielenkiintoisemmaksi!!

1) Raaka-aineet esiin! Pannu liedelle lämpiämään, kookas loraus oliiviöljyä pohjalle. Noin kahden-nyrkin kokoinen möhkäle kukkakaalia, puolikas keltasipuli, kaksi valkosipulinkynttä ja puolikas kasvisliemikuutio.
2) Kukkakaali karkeasti palasiksi. Sipuli kuutioiksi. Valkosipuli murskaksi,
3) Lämpenevään oliiviöljyyn valkosipulit tekeytymään..

***näin koko öljyyn saadaan se taianomainen, samettinen valkosipulin pehmeys.

4) Mukaan sipulikuutiot. Kuullotusta miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmoisia..
5) Mukaan kasvisliemikuutio ja loraus vettä..
6) Kukkakaalinpalaset mukaan. Kansi päälle.
7) Hissukseen höyrystystä, kunnes kukkakaalinpalaset  ovat pehmoisia, noin vartti riittää. Mustaapippuria mausteeksi!
8) Pannun sisältö blenderiin!

***ylimääräistä keitinvettä kannattaa jättää pieni tilkka sivuun!
9) Mausteiksi iso kasa tuoreeltaan raastettua parmesaania, sitruunamehua pienestä palasesta sitruunaa ja pienenpieni tilkka soijaa.
10) Blenderi surisemaan! Tarvittaessa lisää keitinvettä, jos näyttää siltä että soosista tulee liian paksua!

11) Kermainen sose takaisin pannulle.

***tässä kohtaa maun tarkistus: suolaisuus? mustapippuri? lisää parmesaania?
***..ehkä teelusikallinen Dijon sinappia olisi sopinut.. Hm.
Sillä välin kattilallinen pastaa valmiiksi. Al dente-vaiheessa pasta kastikesoosin sekaan. Pari pyöräytystä ja kasa lautaselle! Lisää parmesaania vielä päälle!

***nam.
***ihan todella. Todella herkkua! JES!
***Kukkakaalin ominaismaku katoaa lähes kokonaan. Jäljelle jää vain väri ja pehmeys.
***Parmesaaniraaste on kaikki-kaikessa. Interwebbistä löytyy mainintaa ravintohiivasta, jota myös voisi mausteena käyttää. Tätä kokeillaan sitten kun sitä jostain löydän!!
***Tietty takaiskuna tähän-aikaan-vuodesta on se, että täytyy käyttää vakuumiin-pakattua, eteläeurooppalaista kökköä kasvihuonekukkakaalia. Kohta onneksi on kevät ja saa tuoretta, maukkaampaa ja lempeämpää kotimaan satoa!!

Ei kommentteja: